Kort nieuws Sport

Li Jie en Timina in halve finales van EK tafeltennis

OSTRAVA, 18 sept. Tafeltennissters Li Jie en Elena Timina hebben in het dubbelspel de halve finales bereikt van de Europese kampioenschappen in het Tsjechische Ostrava. Het Nederlandse duo heeft zich daarmee verzekerd van een medaille. De 26-jarige Li Jie en de 41-jarige Timina versloegen in de kwartfinales het Poolse koppel Jie Xu/Natalia Partyka. „We hebben er tien jaar van gedroomd en nu is het eindelijk gelukt”, jubelde Li Jie. De van oorsprong Chinese speelster en Russische Timina vormen al jaren een sterk dubbel. In de halve finales stuit het koppel vandaag op de titelverdedigers Daniele Dodian en Elizabeta Samara uit Roemenië. Li Jiao is in de achtste finales van het individuele toernooi uitgeschakeld. De Turkse Hu Melek was beter dan de Nederlandse. (ANP)

Gilbert spurt naar ritzege in Vuelta

TOLEDO, 18 sept. De Belgische wielrenner Philippe Gilbert heeft de negentiende etappe van de Ronde van Spanje gewonnen. De renner van Omega Pharma spurtte op macht naar de zege in de lange etappe van Piedrahita naar Toledo, waar de weg naar de finish omhoog liep. klassementsleider Vicenzo Nibali arriveerde als zesde en die klassering leverde de Italiaan seconden winst op ten opzichte van zijn eerste belager Ezequiel Mosquera. De Spanjaard zag in het algemeen klassement zijn achterstand op Nibali groeien naar 50 seconden. De Zwitser Fabian Cancellara gaf gisteren op. Zijn voortijdige vertrek uit de Vuelta leidde in het peloton tot vragen over zijn vorm voor de komende wereldkampioenschappen in Australië, waar hij zijn titel in de tijdrit wil verdedigen. De drievoudig wereldkampioen klaagde over vermoeidheid. (ANP)

Verlies Heerenveen bij De Graafschap

DOETINCHEM, 18 sept. De Graafschap heeft gisteravond in een amusant duel een verrassende 3-2 overwinning behaald op SC Heerenveen. Spits Rydell Poepon was op de Vijverberg met twee doelpunten de held van de avond. Namens De Graafschap scoorde ook aanvoerder Muslu Nalbantoglu. De treffers van Heerenveen kwamen op naam van Christian Grindheim en Oussama Assaidi. Heerenveen speelde zonder Roy Beerens. De rechterspits ondervond nog te veel hinder van de liesblessure die hij vorig weekeinde opliep tegen Vitesse. (ANP)

MVV is nog niet schuldenvrij

MAASTRICHT, 18 sept. De Maastrichtse voetbalclub MVV voldoet formeel nog niet aan de strikte voorwaarden die de gemeenteraad in mei heeft gesteld aan de aankoop van het stadion en kwijtschelding van de schuld van 1,7 miljoen. Zo is de club nog niet volledig schuldenvrij omdat een beperkt aantal schuldeisers niet heeft ingestemd met een schuldsaneringsvoorstel. De Maastrichtse CDA-wethouder Luc Winants heeft dat geschreven aan de gemeenteraad. Volgens zijn woordvoerder gaat het om circa tien schuldeisers die samen nog ongeveer 81.000 euro te goed hebben van MVV. (ANP)

Voorsprong Frans Davis-Cupteam

LYON, 18 sept. Het Franse tennisteam is nog één zege verwijderd van de finale van de Davis Cup. Gaël Monfils zette in Lyon in de halve finale tegen Argentinië de Fransen op een 2-0 voorsprong. Monfils versloeg in vier sets David Nalbandian: 6-4, 2-6, 6-4, 6-3. Michael Llodra bracht eerder het eerste Franse punt binnen door Juan Monaco in vier sets opzij te zetten. In de andere halve finale in Belgrado staan Tsjechië en Servië op gelijke hoogte: 1-1. (ANP)

Cricketer gaat Down Under

NIEUWEGEIN, 18 sept. De Nederlandse cricketinternational Ryan ten Doeschate speelt de komende Europese winter in Australië en Nieuw-Zeeland. Dat maakte de Nederlandse cricketbond gisteren bekend. Ten Doeschate komt momenteel uit voor het Engelse Essex. De 30-jarige professional is voor de komende maanden door zowel het Australische Tasmanië als de Canterbury Wizards uit Nieuw-Zeeland gecontracteerd voor de nationale Twenty20 competities. (ANP)

FC Twente lijft Anouar Diba in

ENSCHEDE, 18 sept. FC Twente heeft Anouar Diba vastgelegd. De voetballer komt de rest van dit seizoen uit voor de kampioen uit Enschede. Diba was al enige tijd op proef bij Twente. De aanvaller speelde eerder voor NAC en enige tijd in Qatar en Dubai. (ANP)