Kort nieuws Kunst

Extra kaartjes voor stuk Tom Waits

Door onze kunstredactie

Amsterdam, 18 sept. Voor Richard III, een toneelstuk van Shakespeare met muziek van Tom Waits, heeft theatergroep Orkater gisteravond 900 extra kaarten in de verkoop gedaan. De reeks van achttien voorstellingen in de Amsterdamse schouwburg was volledig uitverkocht. Aan de 8.797 reeds verkochte stoelen zijn nu extra plaatsen toegevoegd. Acteur Gijs Scholten van Aschat speelt en zingt de hoofdrol van de moorddadige, gebochelde hertog die koning wil worden. Orkater hoopt volgend seizoen de voorstelling te kunnen hernemen.

Borat speelt Freddie Mercury

LOS ANGELES, 18 sept. Komiek Sacha Baron Cohen –bekend van de typetjes Borat, Ali G en Brüno – gaat Freddie Mercury spelen in een film over diens leven. De nog titelloze film over de in 1991 aan aids overleden zanger van de rockgroep Queen wordt geschreven door Peter Morgan, bekend van de film The Queen. Hij concentreert zich op de jaren tachtig toen Queen steeds beroemder, en Mercury steeds zieker werd. (AP)