Kort nieuws Economie

Dell investeert miljarden in China

New York, 18 sept. Het Amerikaanse computerconcern Dell investeert de komende tien jaar 100 miljard dollar (76,6 miljard euro) in China. Volgend jaar wil het zijn tweede vestiging in China openen, zo heeft een woordvoerder van het bedrijf gisteren laten weten. De vestiging komt in Chengdu in de provincie Sichuan en zal werk bieden aan drieduizend mensen. Dell heeft in China al zesduizend mensen in dienst. Het concern verwacht de miljarden uit te geven aan faciliteiten, werkgelegenheid, onderzoek, ontwikkeling en bestedingen bij toeleveranciers. Dell is de op een na grootste computerleverancier in China. (ANP)

EIB: minder jongeren in bouw

Amsterdam, 18 sept. Het aantal jongeren dat werkt in de bouwsector is in het eerste kwartaal van dit jaar met bijna 30 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2009. Dat bleek gisteren uit onderzoek van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB). Volgens het EIB zal het aantal jongeren dat op zoek gaat naar een baan in de bouw de komende jaren verder afnemen. Het EIB verwacht dat de totale werkgelegenheid in de bouw dit jaar met 9 procent afneemt ten opzichte van vorig jaar. Ook de bouwproductie neemt af. (ANP)

Rusland koopt vijftig Boeings

Moskou, 18 sept. Rusland heeft een order geplaatst bij de Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing voor vijftig 737's ter waarde van 3,7 miljard dollar (2,8 miljard euro). Het staatsbedrijf Russian Technologies heeft tevens een optie voor nog eens 35 toestellen. Dat maakte Boeing gisteren bekend. De Boeing 737's zijn vooral voor de Russische luchtvaartmaatschappij Aeroflot. (ANP)

Kleine verliezen op Europese beurzen

Amsterdam, 18 sept. De grote Europese beurzen zijn de week met verlies geëindigd. De AEX sloot nagenoeg onveranderd. Hernieuwde zorgen over de banksector, vooral die in Ierland, vaagden gistermiddag de winsten op de Europese beurzen weg. Een slechter dan verwacht macrocijfer over het Amerikaanse consumentenvertrouwen zette verdere druk op de indices. De AEX-index sloot nagenoeg onveranderd op 334,54 punten. De graadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt verloren tot 0,6 procent. (ANP)