Kil weekend

In het weekend heerst nog kil en wisselvallig nazomerweer, volgende week wordt het rustiger en blijft het droog met wat hogere temperaturen.

Een actieve depressie boven Scandinavië trekt zich de komende dagen steeds verder terug richting de Baltische Staten. Een hogedrukgebied op de Atlantische Oceaan, nabij de Azoren, bouwt zijn invloed verder uit naar onze omgeving. Storingen met regen en buien vanaf de Britse eilanden worden afgebogen naar de Noordzee. Vooral het noorden van Nederland blijft hierdoor gevoelig voor neerslag. Vanmiddag vallen daar dan ook nog enkele buien. Elders is het nagenoeg droog en breekt ook geregeld de zon door. Het waait minder hard dan de afgelopen dagen, hooguit een matige wind aan zee, kracht 4. Alleen op de Wadden waait het iets harder. Met 14 of 15 graden is het nog wel vrij fris. Normaal ligt de temperatuur toch 3 graden hoger in deze periode.

Komende nacht klaart het flink op en wordt het koud met landinwaarts temperaturen die dalen naar 6 graden. Morgen gaat de dag vrijwel overal droog en redelijk zonnig van start maar in de loop van de dag neemt de bewolking toe en gaat het vooral in het noorden en midden van het land licht regenen.

Maandag trekt de regen langzaam weg. Daarna krijgen we een paar droge dagen met overdag 17 tot 21 graden, maar ook soms koude nachten.