film zondag

Year Of Living Dangerously, The (1983) Pers: Sigourney Weaver, Mel Gibson Dir: Peter Weir Ref: YEA001CG Photo Credit: [ MGM/UA / The Kobal Collection ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement The Picture Desk

Flodder (Dick Maas, 1986, Nederland). Karikaturale klucht met het idioom van een stripverhaal, over asociaal gezin dat door sociaal werker wordt ondergebracht in chique villawijk. De oerversie trok destijds meer dan twee miljoen bezoekers en groeide daarmee uit tot grootste vaderlandse bioscoophit van de jaren tachtig. Met Nelly Frijda, Huub Stapel, Tatjana Simic. RTL7, 20.00-22.10u.

Le chat (Pierre Granier-Deferre, 1971, Frankrijk). Op intens spel van Jean Gabin en Simone Signoret drijvende Simenon-verfilming over van haat vervulde echtelieden die sadomasochistische driehoeksverhouding ontwikkelen met hun kat. Met Nederlandse ondertiteling. TV5, 21.00-22.25u.