film zaterdag

FILE - In this 1987 film publicity image originally released by 20th Century Fox, Charlie Sheen, left, and Michael Douglas are shown in a scene from, "Wall Street." (AP Photo/20th Century Fox) AP

Moulin Rouge (Baz Luhrmann, 2001, Aus/VS). In denkbeeldig Parijs gesitueerde musical wordt een bordkartonnen verhaaltje (een arme schrijver wordt verliefd op de ster van de nachtclub) uiterst spectaculair door de schreeuwerige decors, overdadige kostuums, duizelingwekkende camerabewegingen en een krankzinnig snelle montage. Met Nicole Kidman en Ewan McGregor. RTL8, 22.35-1.05u.

The Piano (Jane Campion, 1993, Australië/Nieuw-Zeeland). Rijk gelaagde, wonderlijk mooie speelfilm over de Victoriaans-pure sensualiteit van een Schotse vrouw die voor een gearrangeerd huwelijk vertrekt naar het barre 19de-eeuwse Nieuw-Zeeland. Bij gebrek aan een stem drukt zij zich uit in haar pianospel. Met Holly Hunter, Harvey Keitel, Anna Paquin en Sam Neill. Net5, 0.20-2.35u.