Waar plaats ik die tegel? En deze?

Jiaxing. Nee, dit is geen Domino Day. Dit zijn ook niet de ingesloten mijnwerkers uit Chili. Op deze foto zijn tien Chinese arbeiders te zien, die hevig in de weer zijn met tegels. En dat in een grote ronde oven. De foto is gemaakt in de Chinese plaats Jiaxing, gelegen in de oostelijke provincie Zhejiang. China is de bakermat van het porselein. Deskundigen beweren bovendien dat het eerste Chinese porselein is geproduceerd in de provincie Zhejiang. Volgens hen is de aanwezigheid van belangrijke grondstoffen zoals porseleinaarde en porseleinsteen daarvoor een belangrijke factor. Terug naar de oven. Met tien mannen die zoveel stenen haarfijn achter elkaar plaatsen - en dat is op de vierkante meter - is het passen en meten. Domino Day kan dus niet 100 procent worden uitgesloten. Labourers work in a kiln in Jiaxing, Zhejiang province September 16, 2010. REUTERS/Stringer (CHINA - Tags: SOCIETY EMPLOYMENT BUSINESS) CHINA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN CHINA REUTERS

Nee, dit is geen Domino Day. Dit zijn ook niet de ingesloten mijnwerkers uit Chili. Op deze foto zijn tien Chinese arbeiders te zien, die hevig in de weer zijn met tegels. En dat in een grote ronde oven.De foto is gemaakt in de Chinese plaats Jiaxing, gelegen in de oostelijke provincie Zhejiang. China is de bakermat van het porselein. Deskundigen beweren bovendien dat het eerste Chinese porselein is geproduceerd in de provincie Zhejiang. Volgens hen is de aanwezigheid van belangrijke grondstoffen zoals porseleinaarde en porseleinsteen daarvoor een belangrijke factor.

Terug naar de oven. Met tien mannen die zoveel stenen haarfijn achter elkaar plaatsen – en dat op de vierkante meter – is het passen en meten. Domino Day kan dus niet 100 procent worden uitgesloten.