vandaag

In het nieuws:

De Slag om Arnhem wordt herdacht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vond van 17 tot 25 september 1944 de Slag om Arnhem plaats. De veldslag was onderdeel van Operatie Market Garden. Meer dan zeventig Britse en Poolse veteranen komen naar Arnhem voor de 66ste herdenking.

Op Sint Maarten kunnen burgers voor het eerst in de geschiedenis hun stem uitbrengen op een parlement. Op 10 oktober 2010 verdwijnen de Antillen en wordt Sint Maarten net als Curaçao een autonoom land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Daarmee krijgt het een eigen parlement.

Het Internationaal filmfestival van San Sebastián begint. Het Spaanse festival wordt sinds 1953 jaarlijks gehouden en duurt tot 25 september. De belangrijkste prijzen zijn de Gouden en Zilveren Schelp. Actrice Julia Roberts krijgt een prijs voor haar hele oeuvre.