SELECTIE Muziek

Emmy Verhey

Zaltbommel Violiste Emmy Verhey organiseert een eigen muziekfestival met gratis concerten in de Gasthuiskapel. Op zaterdagmiddag 18 september zijn er om 15u werken van Bach en Veracini, om 16u45 speelt Verhey Vivaldi’s Vier Jaargetijden en om 18u15 uur is er een licht programma met muziek uit de jaren vijftig. Zondag (13u30, 15u en 16u30) staat kamermuziek uit de 19de en 20ste eeuw centraal.

Inl.: www.emmyverheyfestival.nl

Bachcantates

Haarlem In de Grote- of St Bavokerk dirigeert Ton Koopman zijn Amsterdam Baroque Orchestra & Choir in drie cantates van J.S. Bach op zaterdag 18 september 20u15.

Res www.brunoklassiekpresenteert.nl.

Kasteelconcert

‘s-Graveland Op zondag 19 september om 11u30 en 15u brengt de Vlaamse sopraan Amaryllis Dieltiens, samen met Bart Naessens op klavecimbel, tweemaal Ohimè, een hartstochtelijk concert uit de Italiaanse Vroeg-Barok, ten gehore in de koepelzaal van Trompenburgh, de prachtig gerestaureerde buitenplaats van de beroemde Hollandse admiraal Cornelis Tromp uit de zeventiende eeuw.

Res www.kasteelconcerten.nl

Perquisite

Rotterdam Nadat de samenwerking met rapper Pete Philly vorig jaar eindigde, stortte producer Perquisite zich op het maken van zijn eigen muziek. Voor zijn binnenkort te verschijnen cd werkte hij met veel verschillende vocalisten, waaronder Janne Schra van Room Eleven, Tjeerd Bomhof van Voicst en Torre Florim van De Staat. Met iedere vocalist schreef hij één song. Op tournee neemt hij telkens twee gastvocalisten mee. Zaterdag is om 21.30 uur een try-out te horen in Rotown in Rotterdam. De muziek komt van een zeskoppige band, met de man zelf op basgitaar.

www.rotown.nl