SELECTIE DVD

Singer Kanye West arrives at the 2008 American Music Awards in Los Angeles November 23, 2008. REUTERS/Phil McCarten (UNITED STATES) REUTERS

Kanye West - Power/ Devil in A New Dress/ Runaway

Kanye West lekt dit najaar elke vrijdag een vers nummer. Hoogtepunten zijn de remix van de single Power, met een bijdrage van Jay-Z, tweemaal een beatverandering, en met onder meer een rauwe variant op hiphouse-classic I’ve Got The Power van Snap; Devil In A New Dress, met losse drums, een smooth glijdende bas en mistige soulsample, en de melancholische zelfkritiek van Runaway, met Pusha T en hypnotiserend droevig druppelende pianotonen. (SvS)

Covers van Cee Lo Green - F***k You

Van de vele persiflages op Cee Lo Green’s hit F**k you die circuleren op YouTube is dit de leukste: Blocked you van DeStorm ft. The Gregory Brothers. (JV)

Weezer - Memories (clip)

De nieuwe clip van Weezer werd gefilmd met Super 8-camera’s en bevat roekeloze stunts van Jackass-acteurs Johnny Knoxville en Steve-O. Nu al retro. Memories heeft in de tekst een verwijzing naar „all the freaky Dutch kids”. Op Youtube (JV)

Lilian Hak - Never speak to strangers

Uit Utrecht: bijzonder sfeervolle en theatrale combinatie van Haks dramatische zang en dik aangezette, orkestrale begeleiding met violen en trompetten. Cd Old powder new guns kwam deze week uit, single Never speak to strangers heeft de meeste pit. (RR)

Sisters - Highway Stretch

Veel gitaarherrie, met een standvastig tikkend keyboardgeluidje om er vrolijke pop van te maken. Mp3 op muruch.com (RR)

Kings of Leon - Radioactive

Succesvolle rockgroep koppelt fijnzinnige melodie aan listige tempowisselingen. Cale Followill zingt met veel erbarmen dat het ‘in het verhaal zit’ en ‘in het water’. Opmaat naar cd volgende maand. (RR)

M.m.v. Saul van Stapele, Jan Vollaard en Ron Rijghard