Overige films

Collateral (Michael Mann, 2004, VS). Een taxichauffeur (Jamie Foxx) en een huurmoordenaar zijn tegen wil en dank voor één nacht elkaars reisgenoten. Tom Cruise speelt de onberispelijk geklede, zwijgzame huurmoordenaar. RTL5, 20.30-22.55u.

Kruistocht in spijkerbroek (Ben Sombogaart, 2006, NL/B//D). Eigenzinnige, wat haastige verfilming van de beroemde jeugdroman van Thea Beckman. Zeventienjarige Dolf raakt verzeild in de Middeleeuwen en treft daar ware vriendschap en opoffering in een kinderkruistocht. Spannend avontuur voor kinderen vanaf 9 jaar.Eén, 20.40-22.46u.

A Bronx Tale (Robert De Niro, 1993, VS). Charmant regiedebuut van De Niro gebaseerd op de jeugdherinneringen van Chazz Palminteri aan de New Yorkse wijk in de jaren zestig. Negenjarige zoon van vlijtige buschauffeur De Niro wordt beschermeling van moralistische maffiabaas (gespeeld door Palminteri zelf). Eén, 23.35-1.30u.

Arachnophobia (Frank Marshall, 1990, VS). Regiedebuut van ex-Spielbergproducent is griezelfilm met niet bijster consequent scenario. Spinnenfobie van arts Jeff Daniels wordt in idyllisch Californisch plaatsje op de proef gesteld door nest Venezolaanse reuzenspinnen. SBS6, 23.50-2.00u.

    • Overige Films