op nrcnext.nl

De mooiste zin van 2009

„Vijftien jaar had de badkamer met de caravanafmetingen probleemloos dienstgedaan, de sporadisch gekneusde knie niet te na gesproken van wie zich, zijn toilet makend of zich scherend voor het lavabootje, te bruusk omdraaide en aan den lijve moest ervaren hoe gering de speling was gebleven tussen rand en wand.” Deze zin, afkomstig uit de veel genomineerde roman Sprakeloos (blz. 136) van de Vlaamse auteur Tom Lanoye mag zich verheugen in de jaarlijkse Tzum-prijs voor de Mooiste Zin van 2009.

nrc.next op de iPad?

Een van de meest gestelde vragen op Twitter aan ons luidt als volgt: „Waar blijft dé app?” Zo’n jonge krant, en dan zo lang wachten. Ja, we zijn schuldig. En het spijt ons. Er wordt al maanden hard gewerkt aan een benodigd registratiesysteem en dat is lastig (denk: oude contacten met grote ICT-bedrijven). Maar aan de horizon is die app nu te zien. Ideeën zat: maar wat zou jij in de app willen hebben? Hoe gebruik je de gadget nu? Wat móét erin? Dus kom maar op, met je app-dromen.