Opinie

    • Ik

Net op tijd

Een goede bekende is overleden en de zaal van het crematorium zit stampvol vrienden en verwanten, in afwachting van de komst van de naaste familie. Het is doodstil. Op het laatste moment rijdt een man op leeftijd in een gemotoriseerde invalidewagen de zaal binnen. Op zoek naar een plek manoeuvreert hij zijn wagen omzichtig langs

Een goede bekende is overleden en de zaal van het crematorium zit stampvol vrienden en verwanten, in afwachting van de komst van de naaste familie. Het is doodstil.

Op het laatste moment rijdt een man op leeftijd in een gemotoriseerde invalidewagen de zaal binnen. Op zoek naar een plek manoeuvreert hij zijn wagen omzichtig langs het publiek en parkeert uiteindelijk vooraan, niet ver van de kist met de overledene.

De stilte keert weer en de man wist het zweet van zijn hoofd. Dan klinkt er een stem uit zijn broekzak: „U heeft uw bestemming bereikt.”

BERRY WAMMES

    • Ik