Nederland kort

De Moslim Omroep verliest kort geding

AMSTERDAM. De Moslim Omroep Nederland (MON) heeft het kort geding tegen het Commissariaat voor de Media verloren. Het is de publieke omroep voorlopig niet toegestaan om alsnog met uitzenden op radio en tv te beginnen. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam gisteren besloten. Het Commissariaat voor de Media trok vorige maand de uitzendlicentie in, nog voordat de nieuwe omroep was begonnen met uitzenden. De stichting spande daarop een kort geding aan tegen de omroepautoriteit. (ANP)

Keith Bakker moet afkickkliniek sluiten

Door een onzer redacteuren

rotterdam. Keith Bakker moet zijn afkickkliniek in Amsterdam sluiten. Dat heeft de rechter gisteren besloten. De verslavingsdeskundige had een huurachterstand van tienduizenden euro en had een juridisch conflict met zijn huisbaas. Dat meldde nieuwszender AT5, na eerdere berichtgeving in Het Parool.

Beter leren mogelijk met genoeg docenten

Door een onzer redacteuren

Rotterdam. Nederland kan in de felbegeerde topvijf van kenniseconomieën terechtkomen, als het lerarentekort wordt opgelost en voor elke klas een serieus opgeleide docent komt te staan. Dat concludeert onderwijssocioloog Jaap Dronkers (Universiteit Maastricht) in het Onderwijsblad van vakbond AOb. Met name leesprestaties gaan erop vooruit als er voldoende leraren zijn, stelt Dronkers vast.