Lady Gaga: vleesjurk was pro-homo

Een samenvatting van het belangrijkste ‘nieuws’ van deze week uit de wereld van hele en halve sterren en andere glitterati uit binnen- en buitenland.

✻ LADY GAGA won niet alleen acht prijzen tijdens de MTV Video Music Awards afgelopen zondag, de Amerikaanse zangeres stal de show door op het podium te verschijnen in een jurk geheel gemaakt van rauw vlees, compleet met een damestas en hoedje van vlees. Het ontwerp was van Franc Fernandez, die ook kleding voor zangeressen als Beyoncé en Christina Aguilera ontwerpt. De internationale dierenbeschermingsorganisatie Peta heeft geprotesteerd tegen de vleesjurk; Gaga stond ook al in een vleesbikini voorop de Japanse Vogue. Maar Lady Gaga (echte naam Stefani Germanotta) liet in een interview na de MTV-show met ELLEN DEGENERES op tv weten dat de vleesjurk niet bedoeld was om vegetariërs te schokken. Ze had eerder gezegd dat het als pro-homo statement bedoeld was: ze wil dat het Amerikaanse leger haast maakt met het volledig accepteren van homo’s en lesbiennes. DeGeneres (vegetariër en lesbisch) gaf Lady Gaga een groentebikini en -rok voor verdere actie.

✻ De moeder van MICHAEL JACKSON, de popzanger die 25 juni 2009 overleed, is woensdag een rechtszaak begonnen tegen het bedrijf dat Jackson optredens regelde, AEG Live LCC. Volgens KATHERINE JACKSON heeft het bedrijf, dat de serie concerten This is it wilde organiseren, niet voor voldoende medische zorg gezorgd. De dokter die ervan verdacht wordt Jackson een fatale dosis propofol en andere medicijnen te hebben toegediend, CONRAD MURRAY, moet volgend jaar voor de rechter komen. Hij zegt onschuldig te zijn. Maar de moeder en vader van Jackson stellen in hun aanklacht dat hij werkte in opdracht van AEG, en dat dat bedrijf er om het gewin alles aan deed om Michael maar op het podium te krijgen.

✻ Tv-presentator JORT KELDER zegt dinsdag te zijn aangevallen door PIETER STORMS, de echtgenoot van zakenvrouw NINA BRINK. Storms zou Kelder op de wang hebben geslagen na een uitzending van het tv-programma De Wereld Draait Door. Daarin zou Storms spreken over de verloedering van de journalistiek. Hij verwees onder meer naar mede-DWDD-presentator Kelder, die als hoofdredacteur van het blad Quote ooit onjuiste pikante verhalen over Nina Brink gepubliceerd zou hebben. „Ik heb hem met de vinger op de wang getikt”, zei Storms gisteren in de Telegraaf, „niet geslagen.” Storms dient en klacht bij de Raad voor Journalistiek in, omdat hij vindt dat hij in de discussie ‘gemanipuleerd’ en misleid is. De DWDD-redactie ontkent dat.

✻ JORT KELDER speelt ook een hoofdrol in Donald © , de glossy voor volwassen mannen gewijd aan de wereld van DONALD DUCK. Kelder schrijft over de rijkdom van Dagobert Duck, thema van dit septembernummer. Ex-hockeyster Fatima Moreira de Melo figureert in een modereportage; Frits Wester wordt geïnterviewd over de rijksbegroting. Er staat een Quaack 500 in het nummer, over mensen die rijk worden met kwaken.

✻ De Spaanse filmster PENELOPE CRUZ is vierenhalve maand zwanger van de Spaanse filmster JAVIER BARDEM, met wie ze afgelopen zomer trouwde. Dit heeft haar persagent laten weten.

Bronnen: ANP, AP, BBC, Reuters.