Kort nieuws voorpagina

Donner wil meer armslag voor pensioenfondsen

Den haag, 17 sept. Minister Donner (Sociale Zaken, CDA) wil pensioenfondsen meer armslag geven om hun dekkingsgraad te verhogen. Door de verhoging van de pensioenleeftijd zo snel mogelijk te verwerken in het bestaande AOW-wetsvoorstel, kunnen de fondsen er in hun becijferingen rekening mee houden. „Dit kan mogelijk onnodige kortingen van pensioenuitkeringen voorkomen”, aldus Donner vandaag in een interview met deze krant. Pagina 14

Eis van 3 jaar tegen havendirecteur

Rotterdam, 17 sept. Het Openbaar Ministerie heeft gisteren voor de rechtbank Rotterdam een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van drie jaar geëist tegen de voormalige directeur van het Rotterdamse havenbedrijf Willem Scholten. Pagina 13

‘Valse competitie door dopingbeleid’

Den Haag, 17 sept. Tussen EU-lidstaten bestaan grote verschillen in de wijze waarop doping wordt bestreden. Sommige landen hanteren veel strengere antidopingregels, waardoor oneerlijke concurrentie binnen de Europese topsport kan ontstaan. Dat blijkt uit onderzoek dat vandaag aan EU-voorzitter België zou worden aangeboden. Pagina 11

4.500 gedwongen ontslagen bij TNT

Amsterdam, 17 sept. Bij TNT Post zullen de komende jaren rond de 4.500 gedwongen ontslagen vallen. Dit heeft het postbedrijf gisteren gezegd. TNT had eerder aangekondigd dat er tot eind 2012 in totaal 11.000 banen zullen verdwijnen. Pagina 15

Pakistaanse politicus vermoord

Londen, 17 sept. In de Pakistaanse miljoenenstad Karachi is het openbare leven tot stilstand gekomen uit angst voor geweldsuitbarstingen na de moord op een politicus van de belangrijkste partij in de stad. Pagina 5

Ook wapens VS naar Irak en Israël

Rotterdam, 17 sept. Na Saoedi-Arabië hebben ook Israël en Irak tot grote wapenaankopen in de VS besloten. Pagina 4

Obama stap verder met kernverdrag

Washington, 17 sept. De Amerikaanse president Obama is een stap dichter bij de ratificatie van een verdrag met Rusland over de vermindering van strategische kernwapens. Een Senaatscommissie heeft gisteren goedkeuring gegeven. Pagina 4