Kort nieuws Sport

Overwinning voor Manchester City in Europa League

Rotterdam, 17 sept. Red Bull Salzburg verloor gisteren met 2-0 van Manchester City in groep A van de Europa League. De Oostenrijkse kampioen was niet opgewassen tegen de miljoenenformatie uit Engeland, waar de Spaanse vedette David Silva en de Braziliaan Jô trefzeker waren. Club Brugge speelde gisteren in poule D gelijk tegen het Griekse PAOK. De Kameroense aanvaller Dorge Kouemaha gaf Brugge na ruim een uur hoop op de zege. Maar Stelios Malezas redde 12 minuten voor het eindsignaal een punt voor de Grieken. Liverpool heeft in groep K van de Europa League de eerste zege binnen. De Engelsen wonnen, zonder Dirk Kuijt (schouderblessure), Fernando Torres en Steven Gerrard, van Steaua Boekarest: 4-1. (ANP)

Ook Inge Dekker naar Marseille

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 17 sept. In navolging van Femke Heemskerk gaat ook zwemster Inge Dekker (25) trainen bij de Franse zwemcoach Romain Barnier in Marseille. Ze was op zoek naar een nieuwe trainer nadat ze haar samenwerking met coach Marcel Wouda in Eindhoven had beëindigd. Dekker, één van de vier Nederlandse estafettezwemsters die in 2008 olympisch goud haalde in Peking, miste deze zomer de EK in Boedapest wegens een schouderblessure. Heemskerk vertrok deze week al naar Marseille. Zij zwom jaren in Amsterdam.

Amerikanen willen stalen Armstrong

PARIJS, 17 sept. Het Amerikaanse federale team dat de beschuldigingen over dopegebruik van wielrenner Lance Armstrong onderzoekt, heeft zich officieel gewend tot het Franse antidopingbureau AFLD. Het team onder leiding van dopingspeurder Jeff Novitzky wil de resultaten zien van controles die het bureau liet uitvoeren op urinestalen van Armstrong uit 1999. Pierre Bodry, hoofd van de AFLD, bevestigde gisteren de aanvraag vanuit de Verenigde Staten en zegde alle medewerking toe. (ANP)

Opnieuw ritwinst voor Cavendish

SALAMANCA, 17 sept. Mark Cavendish heeft gisteren de achttiende etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. De Britse wielrenner van HTC-Columbia was in de 148,9 kilometer lange rit van Valladolid naar Salamanca de snelste in de massasprint. Hij bleef de Argentijn Juan José Haedo net voor. De rit ging over een vrijwel vlak parkoers. Vincenzo Nibali blijft leider. De Italiaan behoudt een voorsprong van 39 seconden op nummer twee Ezequiel Mosquera uit Spanje. (ANP)

Boersma verder met Spijkers

AMSTERDAM, 17 sept. Beachvolleyballers Emiel Boersma en Daan Spijkers gaan definitief samen verder. De twee vormden aan het einde van dit seizoen een gelegenheidskoppel vanwege de blessure van de partner van Boersma, Alexander Brouwer. Ze presteerden bij de nationale titelstrijd en vooral de World Tour in eigen land uitstekend. Na diverse gesprekken met de coaches van Beach Team Holland kwam iedereen al snel tot de conclusie dat de twee ook volgend seizoen samen een duo moeten vormen. (ANP)

Renner Bos niet langer in hospitaal

VALLADOLID, 17 sept. Theo Bos is gisteren uit het ziekenhuis van Valladolid ontslagen. De wielrenner kwam woensdag in een individuele tijdrit in de Ronde van Spanje na vijf kilometer in een afdaling ten val. Bos botste op een stilstaande motor en moest de strijd staken. Hij werd met blessures aan benen en ribben naar het ziekenhuis afgevoerd. Daar werd geconstateerd dat de coureur niets had gebroken. (ANP)

Tennis: Tamaëla verrast in Mestre

MESTRE, 17 sept. Elise Tamaëla blijft verrassen in het tennistoernooi van Mestre (ITF). De Nederlandse qualifier bereikte gisteren de kwartfinales ten koste van de Poolse Marta Domachowska, die veel hoger op de wereldranglijst staat. Tamaëla won in drie sets, na de eerste in de tiebreak met 13-11 te hebben gewonnen. (ANP)

Mishandeling

LAS VEGAS, 17 sept. Topbokser Floyd Mayweather is eind vorige week in Las Vegas aangehouden wegens de mishandeling van zijn ex-vriendin. De 33-jarige Amerikaan, zesvoudig wereldkampioen in vijf verschillende gewichtsklassen, wordt beschuldigd van acht strafbare feiten. (ANP)