Kort nieuws

Hangherten op de weg

Acht damherten op de Veluwe verstoren het verkeer doordat ze op de weg rondhangen. Volgens de politie zijn het geen gewone wilde herten, want die zijn bang voor mensen en auto’s. De politie zoekt nu de baas van de hangherten.

Brandalarm door deowolk

In een Duitse jeugdherberg spoot een groep vriendinnen zoveel deodorant op, dat het brandalarm afging. De brandweer kwam en zei tegen de meisjes dat ze minder deodorant op moesten doen.

Tapir geboren in Artis

In Artis is een Maleise tapir geboren. Zij heet Nakal. De geboorte is belangrijk want tapirs zijn bijna uitgestorven. Ze zijn zwartwit en hebben een lange neus.

Scholier meldt bom

Omdat een scholier in België eerder naar huis wilde, heeft hij in de pauze de directeur opgebeld en gezegd dat er een bom in de school lag.

Plaag van wilde zwijnen

In Oost-China eten 150.000 wilde zwijnen alle groente van het land op. De boeren proberen ze te verjagen met vuvuzela’s, vuurwerk, gongen en karaoke.

Postbode in de cel

In Delft kregen mensen geen post omdat de postbode in de cel zat. Hij reed op de Jacoba van Beierenlaan door rood licht. De politie pakte hem op omdat hij nog voor 600 euro aan oude bekeuringen moest betalen.