Herfst in zicht

Hoewel het nog een kleine week duurt voordat de herfst begint, doet het weer nu al aan dat seizoen denken. Toch maakt de kou en wisselvalligheid geleidelijk plaats voor droger, warmer en zonniger weer met uiteindelijk hier en daar 20 graden.

Maar eerst volgen nog een aantal frisse dagen met hier en daar regen, veroorzaakt door storingen uit het noordwesten. Een hogedrukgebied dat vanuit het zuidwesten langzaam dichterbij komt zorgt er de komende dagen overigens wel voor dat het zuiden van het land er beter vanaf komt dan de noordelijke helft.

Vanavond en vannacht vallen een paar buitjes in het noorden van het land. In het zuiden zijn er opklaringen en daalt de temperatuur tot naar op zijn laagst 5 graden in Limburg. Aan zee blijft het kwik rond of net boven de 10 graden schommelen.

Ook morgen is dezelfde verdeling nog zichtbaar met in het noorden een aantal buitjes en veel bewolking, terwijl het in het midden van Nederland overwegend bewolkt is met meest droog weer. De zuidelijke provincies hebben de beste papieren met wat meer zon en droge condities.

Toch is het nog wel overal fris met maxima tussen 14 en 16 graden. Zondag en maandag zijn overwegend bewolkt met vooral in het noorden af en toe regen.

Vanaf dinsdag regelmatig zon, droog en warmer.