8 redenen om uit te gaan

Wie mag er naast Ramsey staan? Nederland, 05-03-2005. 25 jaar nacht van de Poezie in Muzieniekcentrum Vreedenburg. De Libanees Nederlandse dichter Ramsey Nasr tijdens zijn voordracht foto Michael kooren. Michael Kooren

1 Dans

Fuerza Nova

Rotterdam: Beurs-WTC, première za. 18 sept. 22.00u. Prijs: 29,50 euro. www.fuerzanova.com

In de voorstelling, bedacht en ontwikkeld door Kees Janssen Theatre Productions, heeft het publiek het gevoel toevallig bij een zomaar ontstane gebeurtenis aanwezig te zijn. Met Els Smekens (winnares So You Think You Can Dance 2009).

2 festival

Hague In Peace (HIP)

Den Haag: Grote Kerk. Za 13.00-17.00u & 19.00-01.30u. Kaarten: 2,50 euro. www.hip-day.com

In aanloop naar de Internationale Dag van de Vrede wordt zaterdag Hague in Peace (HIP) gehouden. Het dagprogramma bestaat o.a. uit GPS- games, openluchttheater en activiteiten voor kinderen. ’s Avonds is er een feest met optredens van o.a. Gregor Salto, dj Flexican en Kraak & Smaak.

3 kunstroute leiden

Leiden. Startpunt: Scheltema. Za 18 & zo 19 sept, 12.00-18.00u. www.kunstrouteleiden.nl

Een open atelier- en galerieroute waarbij meer dan 150 kunstenaars en galeries hun deuren openen.

4 festival

Breda Barst!

Breda: Valkenbergpark. Za 18 & zo 19 sept. Gratis. www.bredabarst.nl

Optredens van o.a. Moss, Dog Eat Dog, Moke en Gruppo Sportivo, dj’s, kinderdisco, en een festivalmarkt.

5 slampoëzie

Slamnight tijdens de Nacht van de Poëzie

Utrecht: Stadsschouwburg Blauwe zaal. Za 20.00-02.15u. Entree: gratis. www.poeziecircus.nl

Als in de grote zaal van de Stadsschouwburg de dichters voorlezen uit eigen werk tijdens de Nacht van de Poëzie, barst in de Blauwe zaal Slamnight los. Hier zullen 24 slamdichters tegen elkaar strijden. De dichter die het hardste applaus krijgt, wint 100 euro en gaat door naar de Nacht van de Poëzie, om op te treden naast o.a. Rutger Kopland, Ramsey Nasr en Joost Zwagerman.

6 openluchtrestaurant

Het Weekend van de Rollende Keukens

Amsterdam: Westergasfabriek. Vr 17 t/m zo 19 sept. Gratis.www.rollendekeukens.nl.

Op het Westergasfabriekterrein verzamelen zich dit weekend tientallen mobiele keukens. Culinaire brandweerwagens, excentrieke vreetkarren, swingende cocktailcampers en hightech pizzawagens vormen samen één groot openluchtrestaurant.

7 cultfilms

Cinema Curioso

Eindhoven: Broet. Za 20.30u. Entree: 5 euro. www.thecultcorner.com

Een ruim twee uur durende wansmaakavond vol fragmenten uit onbedoelde pulpfilms. De volgende titels komen o.a. langs: Gappa (1967), Santa Claus Conquers the Martians (1964), Girls in the Tiger Cage (1976) en Werewolf Woman (1976).

8 kunstenfestival

Gevaarlijk GOED

Nijmegen: in en om de Lindenberg. Za 18 & zo 19 september.

www.gevaarlijkgoed.nl

Nieuw festival van en voor liefhebbers van alle kunstvormen. Met dans, muziek, urban arts, theater, beeldende kunst, literatuur en film.