5 redenen om tv te kijken

De straten zijn een mijnenveld Scene uit de film Collateral (2004)

1 thriller

Collateral

RTL5, 20.30-22.55u.

Een taxichauffeur (Jamie Foxx) en een huurmoordenaar (een geblondeerde Tom Cruise) zijn tegen wil en dank voor één nacht elkaars reisgenoten in Los Angeles, waar de ogenschijnlijke orde verandert in een chaos. De straten zijn een moreel en existentieel mijnenveld. (Michael Mann, 2004)

2 talentenjacht

The voice of Holland

RTL4, 20.30-22.30u.

RTL4 komt met weer een nieuwe talentenjacht, die zich moet onderscheiden doordat het dit keer niet om uiterlijk of uitstraling gaat, maar echt om de stem. De kandidaten worden gecoacht door BN’ers als Jeroen van der Boom, VanVelzen en Nick en Simon.

3 boekverfilming

Kruistocht in Spijkerbroek

België Een, 20.40-22.50u.

Hartstochtelijke, eigenzinnige, maar ook wat haastige verfilming van de beroemde jeugdroman van Thea Beckman. De zeventienjarige Dolf raakt verzeild in de Middeleeuwen en treft daar ware vriendschap en opoffering. (Ben Sombogaart, 2006)

4 theater

Toneel op 2: Opening Night

Ned.2, 23.10-01.00u.

Vlak voor de première is Myrtle Gordon (Elsie de Brauw) getuige van de dood van één van haar trouwste fans. Ze kan de beelden van het ongeluk niet vergeten en het spelen van haar rol raakt onlosmakelijk verbonden met de dood van het meisje. Myrtles collega’s zien hoe ze langzaam in een depressie raakt. Opening Night is een bewerking van de gelijknamige film van John Cassavetes. De Brauw ontving voor haar rol de Theo d’Or, de belangrijkste toneelprijs voor actrices.

5 coming of age

Somersault

Ned.2, 01.00-02.45u.

Als de 16-jarige Heidi door haar moeder wordt betrapt wanneer ze ligt te rollebollen met moeders getatoeëerde vriendje gaat ze er als de wiedeweerga vandoor. Ze komt terecht in het plaatsje Jindabyne, waar werkelijk niets te beleven is. Ze vindt een baantje en onderdak, en probeert het aan te leggen met een boerenzoon. (Cate Shortland, 2004)