Sport kort

Still uit de film Life of Brian.

‘Sydney profiteerde niet van succes van Olympische Spelen’

Sydney. Sydney heeft niet geprofiteerd van het succes van de Olympische Spelen van 2000. Volgens John Coates, voorzitter van het Australische Olympisch Comité, heeft de stad zich onvoldoende geprofileerd als toeristen- en congresstad. Dat zei hij gisteren tijdens festiviteiten ter herdenking van de start van de Spelen, tien jaar geleden. „Er is niets gedaan om de stad te promoten of evenementen en congressen binnen te halen. De faciliteiten zijn bovendien verouderd.” ‘Sydney 2000’ wordt vaak de beste Spelen ooit genoemd, mede door de goede organisatie. (AFP, ANP)

FEI toont begrip in dopingzaak Stenfert

LAUSANNE. De internationale hippische federatie (FEI) heeft springruiter Jurgen Stenfert uit Doesburg vier maanden geschorst, met aftrek van de periode die hij al buitenspel stond (17 april - 24 juni 2009). Hij mag 4 november weer starten. De FEI besloot tot de milde straf omdat Stenferts paard BMC Sarina vorig jaar bij Indoor Brabant buiten zijn schuld was gedrogeerd. Het dier testte positief op reserpine, een kalmerend middel. Het was toegediend door een tijdelijk medewerker, die zich onheus bejegend voelde door Stenfert en hem een hak wilde zette. (ANP)

‘Romani ite domum’ mag niet van UEFA

NYON. De Europese voetbalbond UEFA heeft fans van Bayern München verboden een spandoek op te hangen met ‘Romani ite domum’ (Latijn voor ‘Romans go home’), geïnspireerd op een bekende slogan uit de Monty Python-film Life of Brian. De Duitse club speelde gisteravond in de Champions League tegen AS Roma. De UEFA keert zich tegen elke uiting waaraan fans of etnische groepen aanstoot kunnen nemen, luidt de verklaring. (AP)

Tennisser Federer zegt af voor Daviscup

BERN. Tennisser Roger Federer (29) heeft afgezegd voor het Daviscup-duel tussen Zwitserland en Kazachstan van komend weekend. Hij is moe. „Ik voel de vermoeidheid van een aantal intensieve weken in Noord-Amerika nog te erg. Ik heb meer tijd nodig om te herstellen, zodat ik het jaar goed kan afsluiten”, zegt hij. (DPA, ANP)

Weer ‘Twitterboete’ in het Engelse cricket

LONDEN. In Engeland is opnieuw een cricketinternational bestraft wegens een openhartige tekst op Twitter. Dimitri Mascarenhas wordt twee weken geschorst omdat hij uithaalde naar keuzeheer Geoff Miller. (ANP)