Raadslid legt beslag op bezit ex-burgemeester

Raadslid Rinus Beusenberg van Sociaal Rechts Haarlemmermeer laat voor 100.000 euro beslag leggen op eigendom van ex-burgemeester Fons Hertog van Haarlemmermeer. Volgens het raadslid heeft Hertog gelogen bij een rechtszaak over mogelijke fraude op een bedrijventerrein.

De gemeente zou bij de ontwikkeling ervan onder een hoedje hebben gespeeld met bevriende projectontwikkelaars. Volgens Beusenberg tonen recente stukken aan dat Hertog de frauduleuze praktijken wilde toedekken.

Oud-burgemeester Hertog (VVD) kondigde in 2006 zijn vertrek aan in Haarlemmermeer. Aanleiding was de publicatie van een rapport over de oorzaken van de brand op Schiphol waarbij elf mensen om het leven kwamen.

Volgens de advocaat van Beusenberg heeft Hertog „keihard gelogen” dat er niets aan de hand was op een bedrijventerrein. „Hij heeft ook gezegd dat er niet meer stukken waren, nu blijkt dat hij van alles op de hoogte was”, aldus de advocaat tegen het ANP.

Zijn cliënt ligt ook al meer dan tien jaar met de gemeente in de clinch over de bouw van een sekscentrum. Volgens Beusenberg is hij door de gemeente stelselmatig tegengewerkt om dit grote project van de grond te krijgen.