Politie in Kabul breekt VS-protest

Kabul. De politie in Kabul heeft gisteren een demonstratie van duizenden Afghanen met waarschuwingsschoten beeïndigtd. De betogers schreeuwden leuzen tegen het verbranden van korans in de Verenigde Staten afgelopen weekeinde. Er viel een dode en vijf betogers raakten gewond. De opstandelingen zouden van de betoging een protest tegen de regering hebben willen maken in aanloop naar de parlementsverkiezingen aanstaande zaterdag, die zij zoveel mogelijk willen verstoren. Foto AFP Afghan police pass a fire as they chase men who shouted anti-US slogans during riots in the west of capital Kabul on September 15, 2010. Hundreds of Afghans poured onto the streets of Kabul to protest against plans -- cancelled days ago -- by a US church to burn copies of the Koran, officials and witnesses said. The demonstrators threw rocks at anti-riot police after the officers prevented them from marching towards the city centre, an interior ministry spokesman said. AFP PHOTO/Massoud HOSSAINI AFP