Kort nieuws Sport

Fraude olympische fondsen in Rusland leidt tot rechtszaak

Moskou, 16 sept. Justitie in Moskou verdenkt Russische sportambtenaren van het verduisteren van miljoenen euro’s. Dat zou gebeurd zijn tijdens de Winterspelen van dit jaar in Vancouver. Het Moskouse persbureau Interfax meldde gisteren dat het Openbaar Ministerie een rechtszaak wegens fraude voorbereidt. In totaal zou het gaan om het achterhouden van 321 miljoen roebel, ongeveer 5,9 miljoen euro. Functionarissen van het ministerie van Sport en hun familieleden zouden tijdens hun verblijf in Vancouver het merendeel hebben uitgegeven. Het geld was bestemd voor de sporters. Rusland stelde in Vancouver zwaar teleur. Het land eindigde als elfde in het medailleklassement. De volgende Winterspelen zijn in het Russische Sotsji. (ANP)

Cricketer beboet na kritiek op Twitter

Londen, 16 sept. Voor de tweede keer deze maand is een Engelse cricketinternational bestraft voor een openhartige tekst op het sociale netwerk Twitter. Dimitri Mascarenhas is komend seizoen voor de eerste twee weken geschorst en beboet voor 500 euro. Zijn club Hampshire liet hem voor hetzelfde vergrijp duizend euro betalen. Mascarenhas had in zijn tweet flink uitgehaald naar de Engelse bondscoach Geoff Miller. Eerder deze maand werd batsman Kevin Pietersen door de bond bestraft nadat hij voor de eerste keer in zijn interlandcarrière was gepasseerd en zich daarover op Twitter had beklaagd. Hij diende eveneens een boete te betalen. (ANP)

Springruiter vier maanden geschorst

Lausanne, 16 sept. De internationale hippische federatie (FEI) heeft begrip getoond in de dopingzaak rond springruiter Jurgen Stenfert. Hij kreeg gisteren te horen dat hij vier maanden is gestraft, met aftrek van de periode dat hij voorlopig geschorst was. Hij is op 4 november weer startgerechtigd. De FEI besloot tot de milde straf omdat Stenferts paard Sarina vorig jaar tijdens Indoor Brabant buiten zijn schuld is gedrogeerd. Het dier bleek in Den Bosch positief op reserpine, een verboden kalmerend middel. Het was toegediend door een medewerker, die zich onheus bejegend voelde door Stenfert en hem een hak wilde zette. (ANP)

Bayern klaagt UEFA-officials aan

München, 16 sept. Bayern München heeft gisteren bij het Openbaar Ministerie in München een klacht ingediend tegen twee UEFA-functionarissen. De spraken is een publicatie in het Duitse magazine Stern over vermeende fraude bij de UEFA-Cupwedstrijd van Bayern München tegen het Russische Zenit St. Petersburg in mei 2008. Peter Limacher, hoofd van de tuchtcommissie, en het commissielid Robin Boksic zouden de bron zijn van het verhaal. Bayern München bestrijdt de beschuldigingen. (ANP)

Raad kan geldnood NEC verzachten

Nijmegen, 16 sept. Een extra vergadering van de Nijmeegse gemeenteraad moet woensdag duidelijkheid geven over terugkopen van trainingscomplex De Eendracht door voetbalclub NEC. Als de raad instemt met het voorstel van NEC af te zien van de koop ontvangt de club 2,2 miljoen euro aan financiële compensatie. Daarmee zou de huur van het stadion voor de komende jaren gegarandeerd zijn en heeft de Nijmeegse club een zorg minder. (ANP)