Kort nieuws Kunst

Cover van het boek Of Thee I Sing : A Letter To My Daughters van Barack Obama

Obama schreef boek voor dochters

Door onze kunstredactie

rotterdam, 16 sept. Barack Obama heeft een kinderboek geschreven. Of Thee I Sing: A Letter To My Daughters verschijnt op 16 november. In het 40 pagina’s tellende boekje, geschreven als brief aan zijn dochters, brengt Obama een eerbetoon aan dertien ‘inspirerende Amerikanen’, onder wie schilder Georgia O’Keeffe, president George Washington en honkballer Jackie Robinson. Op de cover van het boek staat een tekening van The New York Times-illustrator Loren Long van Obama’s dochters Malia (12) en Sasha (9), wandelend met de presidentiële hond Bo. Obama schreef het boek voordat hij president werd. De eerste druk van Of Thee I Sing bestaat uit 500 duizend exemplaren. De opbrengst van het boek gaat naar een studiefonds voor kinderen van gewonde of gedode Amerikaanse soldaten.

Beeldhouwster Ans Hey (78) overleden

Door onze kunstredactie

Amsterdam, 16 sept. Beeldhouwster Ans Hey is maandag in Amsterdam overleden. Dat heeft haar familie gisteren bekendgemaakt. Hey, geboren in 1932 in Hillegom, maakte monumentale, uit robuuste steen gehouwen tafels en zuilenrijen, maar ook puur abstracte vormen. Ze gaf vijfentwintig jaar les aan de Rietveld Academie. De laatste jaren verwierf Hey bekendheid met haar multidisciplinaire voorstellingen, waarin haar beelden een dialoog aangingen met muziek, dans, poëzie en film. Zo maakte ze samen met choreograaf Rudi van Dantzig en dansers van Het Nationale Ballet de voorstellingen Tables d’Amour (1995) en Le Vent (1997).