Fris weer

Het blijft nog even wisselvallig en te fris voor de tijd van het jaar, maar volgende week lijkt dat te veranderen. In de loop van vandaag regende het op steeds meer plaatsen en dat zet vanavond en vannacht door. Tussen de buien door zijn er vannacht ook opklaringen. Het koelt af naar 8 tot 11 graden bij een afnemende wind.

Morgen vallen in eerste instantie nog enkele buien maar ze worden in de loop van de dag minder talrijk. Er is ook ruimte voor de zon, pas later in de middag raakt het in het noorden van het land geheel bewolkt. Deze wolken trekken vervolgens in de avond zuidwaarts. Er waait overdag een matige, aan zee krachtige westelijke wind. Met een magere 14 of 15 graden is het koel.

Het weekend begint vrijwel droog. Zaterdag zijn er wolkenvelden, maar de zon breekt geregeld door. Op een enkele bui na blijft het droog. Het waait minder hard maar met 15 graden is het nog steeds fris. In de nacht naar zondag vallen er enkele buien langs de kust die zondag overdag langzaam landinwaarts trekken en vooral ’s middags verder opleven. De naar zuidwest draaiende wind trekt ook weer aan en het wordt een graadje warmer.

Begin volgende week wordt het rustiger en met steeds meer ruimte voor de zon loopt de temperatuur overdag weer een paar graden op. De nachten worden echter wel frisser.