Deze krant past geen sensatiebeluste stukken

Bijna vroeg ik mij af of ik mijn dierbare NRC Handelsblad ook al moest gaan afserveren in dit tijdsgewricht van sensatiebeluste journalistiek in een op hol geslagen maatschappij die doordrenkt is van agressief populisme. Sinds wanneer moet een flinterdun verhaal over een vermeend misdrijf door een bekende Nederlandse geestelijke met naam en toenaam op de voorpagina in de krant van 15 september? Let wel: in mijn NRC Handelsblad, een krant die ik altijd heb beschouwd als een krachtig medium dat onafhankelijk heeft kunnen manoeuvreren tussen de baren van de ongetemde populistische opinies.

Ja, ik ben boos. Laat tenminste NRC Handelsblad een baken blijven van prudente berichtgeving, zonder enig oogmerk op weerzinwekkende sensatie. Liever een saaie krant, dan géén krant.

René Dubbeldam

Amersfoort

    • René Dubbeldam