Abrar wacht op hulp

Dit is Abrar. Hij is een van de miljoenen slachtoffers van de hevige overstromingen in Pakistan. De 7-jarige jongen is zichtbaar ernstig vermagerd en lijdt aan tyfus. Op dit moment vindt hij onderdak in een kamp dat speciaal is opgezet voor de slachtoffers van de watersnoodramp die het land begin augustus trof. Het kamp is gevestigd in Nowshera, een plaats in het noordwesten van Pakistan. Op Abrars borst rust de hand van zijn vader.

Reddingswerkers hebben al tijden de grootste moeite met het bereiken van de afgelegen gebieden. Dorpen, wegen en bruggen zijn weggevaagd door het water. Hulporganisaties waarschuwen dat nog eens miljoenen mensen het risico lopen te overlijden wanneer voedsel en onderdak nog langer uitblijven. Bovendien dreigt er een acuut gevaar voor ziektes en epidemieën.

De watersnoodramp is de grootste in de geschiedenis van Pakistan: twintig miljoen mensen werden getroffen, zes miljoen mensen raakten dakloos en meer dan 1.750 mensen kwamen om het leven.

Abrar en zijn vader wachten.