Abrar wacht op hulp

Nowshera. Dit is Abrar. Hij is een van de miljoenen slachtoffers van de hevige overstromingen in Pakistan. De 7-jarige jongen is zichtbaar ernstig vermagerd en lijdt aan tyfus. Op dit moment vindt hij onderdak in een kamp dat speciaal is opgezet voor de slachtoffers van de watersnoodramp die het land begin augustus trof. Het kamp is gevestigd in Nowshera, een plaats in het noordwesten van Pakistan. Op Abrars borst rust de hand van zijn vader. Reddingswerkers hebben al tijden de grootste moeite met het bereiken van de afgelegen gebieden. Dorpen, wegen en bruggen zijn weggevaagd door het water. Hulporganisaties waarschuwen dat nog eens miljoenen mensen het risico lopen te overlijden wanneer voedsel en onderdag nog langer uitblijven. Bovendien dreigt er een accuut gevaar voor ziektes en epidemieën. De watersnoodramp is de grootste in de geschiedenis van Pakistan: twintig miljoen mensen werden getroffen, zes miljoen mensen raakten dakloos en meer dan 1.750 mensen kwamen om het leven. Abrar en zijn vader wachten. A father places his hand on his 7-year-old son, Abrar, who is suffering from typhoid, while taking refuge at a camp for flood victims in Nowshera, in Pakistan's northwest Khyber-Pakhtunkhwa Province September 15, 2010. The floods are Pakistan's worst-ever natural disaster in terms of damage, with at least 6 million people forced from their homes and 20 million people affected. The disaster has killed more than 1,750 people, and aid agencies have warned that millions are at risk of death if emergency food and shelter are not quickly provided. REUTERS/Fayaz Aziz (PAKISTAN - Tags: DISASTER ENVIRONMENT HEALTH) REUTERS

Dit is Abrar. Hij is een van de miljoenen slachtoffers van de hevige overstromingen in Pakistan. De 7-jarige jongen is zichtbaar ernstig vermagerd en lijdt aan tyfus. Op dit moment vindt hij onderdak in een kamp dat speciaal is opgezet voor de slachtoffers van de watersnoodramp die het land begin augustus trof. Het kamp is gevestigd in Nowshera, een plaats in het noordwesten van Pakistan. Op Abrars borst rust de hand van zijn vader.

Reddingswerkers hebben al tijden de grootste moeite met het bereiken van de afgelegen gebieden. Dorpen, wegen en bruggen zijn weggevaagd door het water. Hulporganisaties waarschuwen dat nog eens miljoenen mensen het risico lopen te overlijden wanneer voedsel en onderdak nog langer uitblijven. Bovendien dreigt er een acuut gevaar voor ziektes en epidemieën.

De watersnoodramp is de grootste in de geschiedenis van Pakistan: twintig miljoen mensen werden getroffen, zes miljoen mensen raakten dakloos en meer dan 1.750 mensen kwamen om het leven.

Abrar en zijn vader wachten.