6 redenen om uit te gaan

1 theater

Zimbra Draait Door! (try-out)

Amsterdam-Noord: NDSM werf/Noorderlicht. T/m 19 sept, vanavond 20.00u. Entree: 6/9,50 euro. www.zimbradraaitdoor.nl

Zimbra Draait Door! is een interactief theaterspektakel in een circustent waarbij het publiek door te draaien aan het Rad van het Leven bepaalt welke scènes worden vertoond. Met werk van Shakespeare, Euripides, Molière, Tsjechov, Sartre, Williams, Albee en Van Warmerdam.

2 muziek

Duo Anderland / Pit Hermans / Inge van den Kroonenberg

Arnhem: Bosch, Apeldoornsestraat 4a. Tijd: 21.00u. Entree: 5 euro. www.arnhemsmuziekplatform.nl

Het Arnhems Muziek Platform presenteert een avond met optredens van Duo Anderland (‘experimental jazz meets Radiohead’), Pit Hermans (‘Neo Oriental Minimal Music Improvisations’) en Inge van den Kroonenberg (singer-songwriter uit Antwerpen).

3 theaterclub

Youp van ’t Hek

Rotterdam: nieuwe Luxor Theater. Tijd: 20.00u. Entree: 10 euro (excl. toegang voorstelling: 15-35 euro). www.luxortheater.nl

Voor mensen die graag naar het theater willen, maar niet weten met wie, is er nu De Theaterclub. Voor 10 euro krijg je toegang tot een VIP-ruimte, de mogelijkheid om andere clubleden te ontmoeten en een hapje en drankje. Tijdens deze eerste clubavond speelt Youp van ’t Hek zijn nieuwe show Omdat de Nacht. Inclusief een ‘meet-&-greet’.

4 festival

Popronde Amsterdam

Amsterdam: 10 locaties. Tijd: 20.00u. Gratis. www.popronde.nl

In het kader van het landelijk reizend muziekfestival Popronde spelen negentien jonge singer-songwriters, rockers, hiphoppers en dj’s gratis op tien locaties in Amsterdam.

5 fotografie

BredaPhoto 2010

Breda. Van 16 sept t/m 24 okt. www.bredaphoto.nl

Tijdens BredaPhoto kun je het werk van meer dan vijftig fotografen uit binnen- en buitenland bekijken in de Bredase binnenstad, de musea, de belangrijke locaties voor beeldcultuur en in het Chassepark, waar de buitenexpositie XXL dag en nacht te bezoeken is. Vanaf 20.00 uur is er een openingsfeest in poppodium Mezz met Ramsey Nasr, Dichter des Vaderlands, schrijver, acteur en vertaler, en muziek van The Souldiers .

6 muziekblog/dance

Kits Zonder Blog

Amsterdam: Club Up. Tijd: 21.00u. Entree: 6 euro, voor 22.00u gratis. www.kitszonderblog.nl

Kits Zonder Blog is een offline muziekblog waar toonaangevende dj’s en producers aan de hand van drie nummers hun muzikale wereld laten horen aan de bezoekers. Bij deze editie vertellen Yuri Boselie (Cinnaman; Viral Radio, Beat Dimensions) en Dimitri Madimin (Dim Browski; Kiss Escort) over hun nieuwste muzikale ontdekkingen. Daarna kun je dansen.