Zon en regen

Het blijft de komende dagen wisselvallig. Er is wel ruimte voor de zon maar er vallen ook geregeld buien. In het weekeinde neemt de buiigheid af. Gisteren regende het langdurig, vooral in het noorden en midden. Daar viel plaatselijk 20 tot 40 mm regen.

Gisteravond ging het ook in het zuiden regenen waarna het in de loop van de nacht overal weer droog werd. Na een vrij zonnige start van de dag trokken vanmiddag vanuit het noordwesten opnieuw buien het land binnen. Hierbij trok de wind flink aan, naar stormachtig aan zee. De regen en onweersbuien trekken in de loop van de avond verder naar het zuiden. Tijdens buien komen ook zware windstoten voor tot maximaal 100 km/uur.

Komende nacht trekken de meeste buien weer weg, waarna het deels opklaart. De wind neemt wat af en de temperatuur daalt naar 10 tot 13 graden.

Morgen schijnt de zon tussen stapelwolken door en vallen er verspreid enkele buien. Met 15 à 16 graden en een stevige zuidwester is het vrij fris. Het waait wel minder hard dan vandaag, hooguit windkracht 6 aan zee. Ook vrijdag vallen geregeld buien, de meeste in het noorden.

In het weekeinde is het op een paar buien na droog met af en toe zon. De wind neemt verder in kracht af. Wel blijft het aan de frisse kant met middagtemperaturen rond 15 graden.