Sport kort

Rafael Nadal wint US Open en voltooit zijn ‘career slam’

Door een onzer redacteuren

New York. Rafael Nadal heeft gisternacht de US Open gewonnen. De Spaanse tennisser versloeg Novak Djokovic in vier sets: 6-4, 5-7, 6-4 en 6-2. Met zijn fraaie overwinning op de Serviër schaart Nadal zich onder een illuster rijtje tennissers. Na Roger Federer, Andre Agassi, Roy Emerson, Rod Laver, Don Budge en Fred Perry heeft Nadal nu ook alle vier de grandslamtoernooien gewonnen. Daarmee voltooit hij de zogenoemde ‘career slam’. Vijfmaal won de mondiale nummer één Roland Garros, tweemaal Wimbledon, één maal de Australian Open en één keer de US Open. Hij is bovendien de eerste speler sinds Laver in 1969 die in één jaar ‘Parijs’, ‘Londen’ en ‘New York’ wint. Anders dan in zijn eerste zes wedstrijden in New York – waarin Nadal slechts twee opslagbeurten verloor – moest hij tegen Djokovic hard werken voor ieder punt. De Serviër versloeg eerder in het toernooi Roger Federer en staat nu tweede op de wereldranglijst.

Derde EK-finale voor tafeltennissters

Ostrava. De Nederlandse tafeltennissters kunnen vandaag voor de derde keer op rij Europees kampioen worden. Dat is nooit eerder gepresteerd door een vrouwenploeg. In het Tsjechische Ostrava won Nederland gisteren in de halve finale met 3-0 van Wit-Rusland. Nederland speelt nu de finale tegen Roemenië, waarvan het in de groepsfase met 3-0 won. De Nederlandse mannenploeg is door nederlagen tegen Noorwegen en Israël gedegradeerd naar de Standard Division, de derde divisie van het Europese tafeltennis. (ANP)

Etappezege voor WK-ganger Poels

Door een onzer redacteuren

Rotterdam. Wielrenner Wout Poels is gisteren door bondscoach Leo van Vliet opgeroepen voor de WK-selectie en won later op de dag de vierde etappe in de Ronde van Groot-Brittannië. De 22-jarige renner van Vacansoleil ontsnapte op één kilometer voor de finish uit het peloton en wist zijn voorsprong net te behouden. In de WK-selectie vervangt Poels Laurens ten Dam, die maandag zijn pols brak in de Ronde van Spanje. Het WK wordt op 3 oktober verreden in het Australische Geelong.

Bayern dreigt KNVB met rechtszaak

München. Bayern München eist nog steeds een schadevergoeding van de KNVB wegens de langdurige blessure van Arjen Robben. De aanvaller keerde geblesseerd terug van het WK en de Duitse club geeft de voetbalbond daarvan de schuld. Afgelopen weekend spraken de KNVB en Bayern met elkaar. „Als het niet lukt om tot een oplossing te komen, zullen we niet schuwen om naar de rechter te stappen”, zei Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge in een televisieprogramma. (ANP)

Sno blijft nog twee weken in ziekenhuis

Amsterdam. Voetballer Evander Sno moet nog twee weken voor onderzoek in het ziekenhuis blijven. Maandag kreeg de 23-jarige middenvelder tijdens een wedstrijd van Jong Ajax tegen Jong Vitesse/AGOVV in Gendt een hartstilstand. Artsen van beide clubs brachten Sno met behulp van een defibrillator na ruim tien minuten weer bij bewustzijn. (ANP)