Show De Leeuw flopt

SBS 6 stopt na vier afleveringen met het uitzenden van De Zaterdagavondshow, omdat de kijkcijfers tegenvallen. De door Beau van Erven Dorens en Marc Marie Huijbregts gepresenteerde amusementshow is gemaakt door productiemaatschappij EVA Media van Paul de Leeuw.

Het twee jaar oude productiebedrijf van De Leeuw heeft meer missers op zijn naam staan. Eerder flopten De tafel van vijf (Net 5) en Waar is Elvis? (RTL 4). Naar De Leeuws nieuwste eigen programma Madiwodovrijdagshow (van BNN en VARA) keken maandagavond 310.000 mensen en dat is minder dan verwacht.

De Zaterdagavondshow trok afgelopen weekeinde 526.000 kijkers. Naar de Talentenjacht My name is... (RTL4) keken 1,1 miljoen mensen. Van Duin op zijn best (Nederland 1) trok 1,5 miljoen kijkers. Zaterdagavond is voor de commerciële zenders en Nederland 1 de belangrijkste tv-avond van de week waarin ze strijd voeren met amusementsprogramma’s. SBS zendt nu familiefilms als Wall-E, Kung Fu Panda en Shrek 3 op zaterdagavond uit.