Nederland kort

Schoolverlaters zijn lastig te behouden

Door een onzer redacteuren

Rotterdam. De meerderheid van de leerlingen die hun opleiding verlaten zonder diploma, is ook met aangepast beleid niet voor school te behouden. Voor een kleinere groep voortijdige schoolverlaters zal betere voorlichting en begeleiding wel leiden tot het behalen van een diploma. Dat blijkt uit onderzoek dat het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit Maastricht gisteren heeft gepubliceerd. Leerlingen die menen de foute schoolkeuze te hebben gemaakt of die vinden dat hun opleiding te zwaar is, zijn wel voor school te behouden. Psychische problemen kunnen beter thuis worden aangepakt, schrijven de onderzoekers.

SBS 6 stopt met de Zaterdagavondshow

Door een onzer redacteuren

Rotterdam. SBS 6 stopt na vier afleveringen met het uitzenden van De Zaterdagavondshow, omdat de kijkcijfers tegenvallen. De door Beau van Erven Dorens en Marc Marie Huijbregts gepresenteerde amusementsshow is gemaakt door productiemaatschappij EVA Media van Paul de Leeuw. Het programma had eenzelfde opzet als het succesvolle Mooi weer de Leeuw, dat vier jaar lang een van de best bekeken programma’s was bij de publieke omroep. Het productiebedrijf van De Leeuw heeft meer missers op zijn naam staan: eerder flopten De tafel van vijf (Net 5) en Waar is Elvis? (RTL 4). Naar De Leeuws nieuwe eigen programma Madiwodovrijdagshow (BNN/VARA) keken maandagavond 310.000 mensen.

OM eist 4 jaar cel voor autorel Culemborg

ARNHEM. De 22-jarige Marokkaanse man uit Culemborg die afgelopen nieuwjaarsmorgen met zijn auto een tuin inreed in de wijk Terweijde in Culemborg, moet wat justitie betreft vier jaar cel opgelegd krijgen. De aanklager verwijt de man drie pogingen tot doodslag, omdat hij drie personen raakte. Justitie gelooft dat de bestuurder expres op de mensen in de tuin inreed. Hij zou samen met vier inzittenden verhaal hebben willen halen, omdat zijn auto was beschadigd en een Marokkaanse man door Molukkers was belaagd. (ANP)