Met de kont in de wind

De Rijp. Dieren die in de wei allemaal dezelfde kant op staan: we hadden er vorige maand een next question over. Het heeft te maken met de wind waar de dieren een hekel aan hebben. Bovendien zou stof in hun neusgaten of ogen kunnen waaien. Dus gaan ze met hun kont in de wind staan. En als er geen wind is? Wat ook meespeelt, is dat dieren de leider van de kudde volgen. Die besluit waar de groep gaar grazen en wanneer het tijd is om van richting te veranderen. Dan nu het tafereel in beeld gevangen. De foto is gisteren gemaakt in de Eilandpolder, een laagveen natuurgebied in Noord-Holland. September doet van zich spreken. Herfstachtige sferen, met veel wind en regen. De koeien reageren door met hun kont in de wind te gaan staan. Opvallend genoeg staan niet alle dieren op de foto dezelfde kant op. Zie de schapen rechts die nauwelijks hinder lijken te ondervinden van het herfstweer. Zou het een plaatselijk windje zijn? Nederland, De Rijp, 14-09-2010 Met de kont naar de wind en de poten onder de modder proberen deze koeien in de Eilandspolder de regen te verdragen. Foto: Peter Boer

Dieren die in de wei allemaal dezelfde kant op staan: we hadden er vorige maand een next question over. Het heeft te maken met de wind waar dieren een hekel aan hebben. Bovendien zou stof in hun neusgaten of ogen kunnen waaien. Dus gaan ze met hun kont in de wind staan.

En als er geen wind is? Wat ook meespeelt, is dat dieren de leider van de kudde volgen. Die besluit waar de groep gaat grazen en wanneer het tijd is om van richting te veranderen. Dan nu het tafereel in beeld gevangen. De foto is gisteren gemaakt in de Eilandspolder, een laagveen natuurgebied in Noord-Holland. September doet van zich spreken. Herfstachtige sferen, met veel wind en regen. De koeien reageren door met hun kont in de wind te gaan staan.

Opvallend genoeg staan niet alle dieren op de foto dezelfde kant op. Zie de schapen rechts die nauwelijks hinder lijken te ondervinden van het herfstweer. Zou het een plaatselijk windje zijn?