Liefdesbaby voor Penélope en Javier

De Spaanse roddelbladen konden de afgelopen paar jaar bijna geen nummer uitbrengen zonder dit ‘nieuws’ te melden: Penélope Cruz is in verwachting van een liefdesbaby van Javier Bardem. Steeds bleef het onbevestigd. Totdat het sterrenstel gisteren zelf met deze tweeregelige verklaring naar buiten kwam: Penélope Cruz está embarazada de cuatro meses y medio. En este

images-1De Spaanse roddelbladen konden de afgelopen paar jaar bijna geen nummer uitbrengen zonder dit ‘nieuws’ te melden: Penélope Cruz is in verwachting van een liefdesbaby van Javier Bardem. Steeds bleef het onbevestigd. Totdat het sterrenstel gisteren zelf met deze tweeregelige verklaring naar buiten kwam:

Penélope Cruz está embarazada de cuatro meses y medio. En este momento, la actriz se encuentra de camino a Londres donde está a punto de finalizar el rodaje de Piratas del Caribe

Spaanse media lieten gisteren niet na te concluderen dat de twee acteurs hiermee impliciet bevestigen dat ze tijdens hun huwelijk, afgelopen juli op de Bahamas, al wisten dat ze in verwachting waren. Hun huwen was echter geen ‘moetje’: van Bardem weten we dat hij weinig op heeft met de Kerk.

Het lijkt bijna geen vraag meer wat het kind later zal worden: acteur. Bardem is telg uit een gevierd acteursgeslacht. En in de familie van La Pe zit het acteren ook in de genen: zusje Mónica Cruz heeft naast een carrière als danseres en fotomodel ook verschillende rollen op haar naam staan.

Tot slot dan nog onderstaand fragment, uit de cultfilm Jamón, jamón van de Catalaanse regisseur Bigas Luna.

Het was tijdens de opname van deze film, begin jaren negentig, dat Cruz en Bardem elkaar leerden kennen. Toen hadden ze al kortstondig verkering, om drie jaar geleden - na enige omzwervingen - weer bij elkaar terug te keren.

    • Merijn de Waal