Kort nieuws voorpagina

Honderden miljoenen minder voor inburgering

Den Haag, 15 sept. Het demissionaire kabinet heeft besloten om honderden miljoenen per jaar te bezuinigen op inburgeren. CDA en ChristenUnie, de overgebleven coalitiepartners van Balkenende IV, bezuinigen tot 340 miljoen euro per jaar in 2015 op het inburgeringsbudget, bevestigen ingewijden. Nog dit jaar wordt 100 miljoen op inburgering bespaard.

Pagina 2

A4 bij Leiden mag verbreed worden

Rotterdam, 15 sept. De verbreding van de snelweg A4 bij Leiden kan definitief doorgaan. De Raad van State heeft vandaag bezwaren van Milieudefensie daartegen verworpen. Pagina 2

Frans verbod op boerka’s dichterbij

Parijs, 15 sept. Frankrijk is sinds gisteren weer een stap dichter bij een boerkaverbod, nadat ook de Franse Senaat met een overweldigende meerderheid akkoord was gegaan met het voorstel. Frankrijk zou het eerste West-Europese land worden met een dergelijk verbod. Pagina 4

Minder mensen lijden honger

Rotterdam, 15 sept. Volgens de VN-voedselorganisatie FAO zullen dit jaar 925 miljoen mensen honger lijden. Vorig jaar waren dat er 1.023 miljard. Pagina 13

‘Onderzoek dood activist Ambon’

Ambon, 15 sept. Mensenrechtenorganisatie Amnesty International roept Indonesië op de dood te onderzoeken van de Molukse onafhankelijkheidsactivist Yusuf Sapakoly (52). Hij overleed afgelopen maandag aan nierfalen.

Pagina 4

Europese Hof hekelt Turkije

Istanbul, 15 sept. Het Europese Hof voor de Mensenrechten heeft de Turkse staat veroordeeld wegens zijn falen de vrijheid van meningsuiting en het leven te beschermen van de vermoorde Turks-Armeense journalist Hrant Dink. Pagina 5

Ex-official: in DDR was kinderdoping

Berlijn, 15 sept. Een voormalige hoge sportfunctionaris geeft in een morgen te verschijnen boek toe dat de DDR in het verleden kinderen doping toediende.

Pagina 11

Twente-Inter: 2-2

Enschede, 15 sept. FC Twente heeft gisteren bij zijn debuut in de Champions League gelijkgespeeld tegen titelhouder Inter. In Enschede werd het 2-2. Pagina 11