Kort nieuws Sport

‘Sydney profiteert niet van succes Olympische Spelen’

Sydney, 15 sept. Sydney heeft niet geprofiteerd van het succes van de Olympische Spelen van 2000. Volgens John Coates, voorzitter van het Australische Olympisch Comité, heeft de stad zich niet genoeg geprofileerd als toeristen- en congresstad. Dat zei Coates vandaag tijdens festiviteiten, georganiseerd omdat het precies tien jaar geleden is dat de Spelen in Sydney begonnen. „Er is niets gedaan de stad te promoten of evenementen en congressen binnen te halen. De faciliteiten zijn bovendien verouderd”, aldus Coates. De Spelen van Sydney worden vaak beschreven als de beste ooit. Dit was te danken aan de goede organisatie en uitbundige ambiance. (ANP)

Feyenoord kiest voor Megastad FM

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 15 sept. Feyenoord heeft een nieuwe mediapartner gevonden in de lokale radiozender Megastad FM. De Rotterdamse voetbalclub verbrak twee weken geleden de banden met RTV Rijnmond, dat bijna 25 jaar (live-)verslag deed vanuit de Kuip. Feyenoord eiste een forse verhoging van de vergoeding voor onder meer de radiorechten: 50.000 in plaats van 10.000 euro per jaar. Hoeveel Megastad FM precies betaalt voor de driejarige overeenkomst, is niet bekendgemaakt. De zender doet zondag voor het eerst rechtstreeks verslag vanuit de Kuip als Ajax op bezoek komt.

Sno twee wekenin ziekenhuis

Amsterdam, 15 sept. Voetballer Evander Sno moet nog twee weken in het ziekenhuis blijven om te onderzoeken waardoor hij maandag tijdens een wedstrijd van Jong Ajax een hartstilstand kreeg. De 23-jarige speler is gisteren overgebracht van Arnhem naar Amsterdam. Dat liet een woordvoerder van Ajax weten. Sno kreeg in de de wedstrijd van het beloftenelftal tegen Jong Vitesse/AGOVV een hartstilstand. Artsen van het AMC hopen een antwoord te vinden op de vraag waar het hartprobleem van Sno vandaan komt. (ANP)

Geen tijdrit Vos bij WK wielrennen

Nieuwegein, 15 sept. Wielrenster Marianne Vos heeft bij nader inzien besloten niet mee te doen aan de tijdrit bij de wereldkampioenschappen in Geelong (Australië). Dat heeft wielerbond KNWU vandaag bekendgemaakt. Vos was aangewezen voor zowel de tijdrit als de wegwedstrijd, maar in overleg met bondscoach Johan Lammerts is besloten dat Vos zich volledig richt op het laatste onderdeel. Lammerts heeft geen vervangster aangewezen, waardoor alleen Regina Bruins voor Nederland in actie komt. (ANP)

Ruim 80.000 euro benefiet Pakistan

Rotterdam, 15 sept. De benefietwedstrijd tussen de hockeyteams van Nederland en Pakistan voor de slachtoffers van de watersnoodramp in Pakistan heeft 80.93,66 euro opgeleverd. Dat heeft de hockeybond gisteren bekendgemaakt. De opbrengst gaat naar Giro 555. Het duel eindigde in 8-2 voor Nederland. (ANP)