Kiezen maar

Deze maand schrijft nrc.next over het nieuwe werken. Vandaag: welke apparatuur heb je nodig?

Een tablet pc verenigt alle apparaten in één.

Ze worden millennials genoemd, jongeren die nu aan hun eerste baan beginnen. Ze willen flexibel werken, waar en wanneer ze willen. Geen beter gereedschap dan een tablet pc; de ultralichte computer die nu de winkels bestormt.

Uit de verbruiksgegevens van telecomproviders blijkt dat mensen hun mobiele telefoon tegenwoordig vooral gebruiken om berichten te versturen: via sms, mail, chat, Facebook of twitter. De tablet pc verenigt die communicatievormen in één handzaam apparaat. Maar kun je er ook op werken?

Voor mail, Word-documenten en internetten is een tablet pc zeker geschikt. Je hangt hem makkelijk aan de beamer, voor presentaties. Het typen op een glasplaat werkt prima. Maar als je veel moet tekstverwerken en Excelsheets moet doorploegen is een los bluetooth keyboard erbij geen overbodige luxe. En in dat geval kun je net zo goed je laptop meezeulen.

We zetten zeven tablet pc’s op een rij. En een overzicht van de cloud: de spreekwoordelijke wolk van vijf internetdiensten die je helpen het overzicht te bewaren.

Meer over tablet pc’s en specificaties van de uitgelichte apparaten op nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink