HTC vernieuwt Desire-smartphones, Sense en webdienst

Hoe kun je je onderscheiden tussen al die telefoonfabrikanten die toestellen met Google Android produceren? Het Taiwanese HTC probeert het met zijn Sense software, die als een tweede, gebruiksvriendelijke schil over Android ligt. Er komt een nieuwe versie van Sense waaraan een offline kaart is toegevoegd (Google levert alleen kaarten waarvoor een internetverbinding nodig is).

IMG_0303

HTC Desire Z, daarachter de HDHTC Desire Z, daarachter de HD

Hoe kun je je onderscheiden tussen al die telefoonfabrikanten die toestellen met Google Android produceren? Het Taiwanese HTC probeert het met zijn Sense software, die als een tweede, gebruiksvriendelijke schil over Android ligt. Er komt een nieuwe versie van Sense waaraan een offline kaart is toegevoegd (Google levert alleen kaarten waarvoor een internetverbinding nodig is). Nieuwe telefoons krijgen een kaart van de Benelux meegeleverd. HTC vraagt wel extra geld als je er routeaanwijzingen op wilt krijgen. Daarnaast komt er een webdienst, htcsense.com, waarmee gebruikers makkelijker vanaf een computer kunnen sms’en, oude berichten bewaren en een verloren telefoon terug te vinden of op afstand te wissen.

Nieuwe Desire-serie: Z en HD

De nieuwe Sense werkt alleen op de nieuwe toestellen, zoals de vernieuwde Desire-lijn die vandaag in Londen voorgesteld werd. De Desire Z is een smartphone met een uitschuifbaar toetsenbord. De ‘Z’ in de naam komt van de speciale vorm van het balkje dat het toetsenbord naar buiten schuift - het is maar dat u het weet. Zo ontstaat wat meer ruimte om te typen op de bovenste rij. 4 GB geheugen, 800 MHz Snapdragon processor en een camera van 5 megapixel met HD videokwaliteit. De Desire Z gaat 499 euro kosten.

htc_desire_hd

HTC Desire HDHTC Desire HD

De andere variant op het Desire thema is de Desire HD, een uit aluminium opgetrokken toestel met een 4,3 inch scherm. Er wordt een e-reader applicatie meegeleverd. Met het grote scherm lijkt de HD eerder een klein uitgevallen tablet pc dan een telefoon.

Maar, zo belooft HTC, er komen ook nog echte tablet-pc’s aan. Concretere aankondigingen bleven achterwege. De HD Desire (597 euro) heeft een 1 GHz Snapdragron processor waarop de nieuwe Sense-software nog weer iets soepeler draait dan de huidige Desire. Dat komt met name door verbeteringen in Froyo, de nieuwe versie van Android.

HTC’s plannen voor Windows Phone 7

In Nederland is dit jaar tot nu toe 60 procent van de verkochte Android toestellen een HTC, meldt het bedrijf. Dat aandeel slinkt echter wel door het succes van de Samsung Galaxy S Ondanks dat HTC succesvol is met Android houdt het bedrijf vast aan de plannen voor Windows Phone 7. Er komt een complete portfolio aan toestellen met Microsofts nieuwe operating systeem, aldus HTC-directeur John Wang.

De Desire HD en Desire Z liggen vanaf oktober in de winkel. HTC belooft plechtig dat de eerdere leveringsproblemen met de Desire (ontstaan door een tekort aan amoled-schermen) achter de rug zijn. HTC werkt komt dit najaar ook met een Media Link, een DLNA-apparaat waarmee je draadloos video kan streamen naar een tv ondersteunt, vanaf je telefoon. Verdere details bleven achterwege.

Optimus One van LG

LG-Optimus-One-P500Meer Aziatische Android-nieuws: LG kondigde vandaag twee nieuwe Android-telefoons aan, waaronder de Optimus ne die voor 279 euro in Nederland te koop zal zijn. Ook deze telefoon draait op Android 2.2.

    • Marc Hijink