Film van de dag

Elsa Zylberstein en Kristin Scott Thomas (rechts) in het regiedebuut van de Franse schrijver Philippe Claudel: Il y a longtemps que je t'aime. Scene uit de film IL Y A LONGTEMPS QUE JE T'AIME (2008) Regisseur: Philippe Claudel Cast: Kristin Scott Thomas, Elsa Zylberstein, Serge Hazanavicius

Il y a longtemps que je t’aime. Juliette (Kristin Scott Thomas) is na vele jaren ontslagen uit de gevangenis waar ze vastzat voor de moord op haar zoontje. Ze trekt tijdelijk in bij haar zus Léa (Elsa Zylberstein) en de film laat zien hoe zij het leven weer probeert op te pakken. Ze moet in het reine zien te komen met het verleden, maar vooral ook met haar omgeving, die haar met de nek aankijkt. Het fraaie regiedebuut van de Franse schrijver Philippe Claudel heeft een aan de acteurs dienstbare stijl, zonder rare fratsen. (Philippe Claudel, 2008, F), Canvas, 21.15-23.15u.

André Waardenburg

    • Film van de Dag