Aston Martin DB5 van James Bond onder de hamer

New York, 15 sept. Sotheby's veilt volgende maand een van de beroemdste auto's ter wereld: de Aston Martin DB5 van geheim agent James Bond. De auto was te zien in twee 007-films, Goldfinger en Thunderball. Het is een van de twee wagens ooit gemaakt. Dit exemplaar was van de Amerikaanse radiomaker Jerry Lee. Het andere verdween in 1997 spoorloos uit een opslagplaats in Florida. Lee reed nooit in de Aston Martin. Extra accesoires, met dank aan Bonds technische man Q, onder meer: twee litrailleurs in de koplampen, een schietstoel en ijzeren staven met scherpe punten uit de wieldoppen. De Bondmobiel moet circa 5 miljoen dollar opbrengen. Foto's AFP A machine gun barrel is hidden behind a front light on the Aston Martin DB5 driven by actor Sean Connery as James Bond in the Goldfinger and Thunderball movies on display September 14, 2010 at Sotheby's in New York in advance ot its October 27 sale at the Automobiles of London auction at Battersea Evolution. The car is expected to sell for 5 million USD. AFP PHOTO/Stan Honda AFP