7 redenen om uit te gaan

Onderzoek naar voedsel

1 muziek

Glo-Fi Summer Pop Night

Amsterdam: Trouw. Tijd: 21.00u. Entree: 10 euro, Subbacultcha leden gratis. www.trouwamsterdam.nl

Vanavond is de derde en laatste Glo-Fi Summer Pop Night. Er zijn optredens van de Amerikaanse chillwaveband Neon Indian en het Nederlandse droompopduo Bebe Fang.

2 toneel

Nooit Meer Slapen

Leiden: Imperiumtheater, Oude Vest 33e. Prijs: 5,00/7,50 euro. Res: nnp.nooitmeerslapen@gmail.com

Zes studenten van de opleiding Nederlandse taal & cultuur aan de Universiteit Leiden brengen een eigen bewerking van het toneelstuk Nooit meer slapen, naar het gelijknamige boek van Willem Frederik Hermans.

3 muziek

Josh Ritter & the Royal City Band

Utrecht: Tivoli Oudegracht. Tijd: 20.00u. Prijs: 15 euro. www.tivoli.nl

De Amerikaanse singer-songwriter Josh Ritter maakt poëtische folkliedjes met verhalende teksten en brengt volgend jaar ook zijn debuutroman uit. Een van de hoogtepunten van zijn nieuwe album So Runs The World Away is het nummer The Curse, over een mummie die verliefd wordt op een archeologe. Ritter deelt vanavond het podium met zijn Royal City Band. In het voorprogramma staat zijn echtgenote Dawn Landes.

4 debat

Wat een hufter!

Nijmegen: Aula van de Radboud Universiteit. Tijd: 20.00u. www.ru.nl

Een debat over ergernis, lichtgeraaktheid en maatschappelijke verruwing in Nederland. Sprekers zijn o.a. dr. Bas van Stokkom, auteur van Wat een hufter!, en prof. dr. Paul Schnabel.

5 tentoonstelling

Living Remains

Den Haag: Stroom. T/m 7 nov, wo-zo 12.00-17.00u. www.stroom.nl

In Stroom is een tentoonstelling van de Mexicaanse kunstenaar Raul Ortega Ayala te zien die deel uitmaakt van de manifestatie ‘Foodprint. Voedsel voor de stad’. Via performances, videowerken, teksten en objecten onderzoekt ‘Living Remains’ het thema voedsel. De aandacht gaat vooral uit naar de rol die voedsel speelt in onze dagelijkse handelingen en rituelen, in religie en cultuur, en de invloed die dit alles heeft op onze emoties en innerlijk leven.

6 filmfestival

KLIK! Amsterdam

Amsterdam: Kriterion en de UvA. 15 t/m 19 sept. www.klikamsterdam.nl

Op het programma van het vierde KLIK! Amsterdam Animatie Festival staan korte en lange animatiefilms, workshops, speciale vertoningen en feesten. Het thema is dit jaar Animatie & Wetenschap. Hoogtepunten: de Nederlandse premièreavond van de documentaire Deconstructing Dad van Stan Warnow over zijn vader Raymond Scott, de grote prijsuitreiking van alle awards, het Best of KLIK! Programma en het KLIK! Symposium met o.a. NASA-wetenschapper Harry Kloor en filosoof Bas Haring.

7 concertfilm

Ladies & Gentlemen: The Rolling Stones

Vlissingen: CineCity. Tijd: 21.00u. www.filmbythesea.nl

Concertfilm van The Rolling Stones, gemaakt van registraties van twee concerten van hun legendarische Amerikaanse tournee van 1972.