4 redenen om tv te kijken

Ellen Page draait de rollen om. Scene uit de film Hard Candy (2005)

1 Huizen

Goudzoekers

Ned.2, 19.25-19.55u.

Meer dan eenderde van de prijs van een nieuw te bouwen huis moet worden betaald voor de grond. En die grondprijs is de afgelopen jaren fors gestegen. Verslaggevers Martijn Kieft en Pieter van der Wielen duiken daarom in ‘warme grond’. Landbouwgrond kost per vierkante meter niet meer dan 5 euro, maar warme bouwgrond is zomaar 500 euro of nog meer waard. Wie houdt deze exorbitante prijs in stand?

2 voetbal

Studio Sport: UEFA Champions League

Ned.3, 20.15-23.35u.

Ajax speelt tegen Real Madrid. Martin Jol heeft Rasmus Lindgren en Christian Eriksen opgenomen in zijn selectie. Het tweetal is wedstrijdfit verklaard. Nieuweling Teemu Tainio en Jong Ajax-speler Florian Josefzoon gaan ook mee. De geschorste Jan Vertonghen en Luis Suarez reizen mee naar Madrid om de ploeg te steunen. Bij Real Madrid zijn Cristiano Ronaldo en Pepe weer terug.

3 thriller

Hard Candy

RTL8, 20.30-22.30u.

Een pedofiele fotograaf maakt via internet een afspraakje met de 14-jarige, vroegrijpe Hayley (Ellen – ‘Juno’ – Page). Eenmaal bij hem thuis verdooft ze hem en dan zijn de rollen omgedraaid. Dat is de gimmick van het scenario, wat veel wenkbrauwen heeft doen fronsen. Is de film niet even ranzig als de bedoelingen van de man in kwestie? (David Slade, 2005)

4 film

Il y a Longtemps Que Je T’Aime

Canvas, 21.15-23.15u.

Eerste speelfilm van de Franse romanschrijver Philippe Claudel is een relatiedrama over twee zussen die worden herenigd, nadat een van hen vijftien jaar in de gevangenis heeft gezeten wegens de moord op haar zoontje. Kristin Scott Thomas weet knap het onpeilbare leed te suggereren van een moeder die het ondenkbare heeft gedaan. Alles aan haar verschijning ademt zwaarte en gemis. De film is keurig, goed gedoseerd en getuigt van goede smaak. Beetje saai dus. (Philippe Claudel, 2009).

Bekijk de volledige programmagegevens op pagina 25.