Voorkeur Radio, televisie en internet

actualiteiten

EénVandaag. Reportage over behandeling van ADHD en depressiviteit met behulp van magneten. De eerste resultaten met patiënten zijn positief, toch willen de meeste artsen er nog niet aan: zij geven de voorkeur aan pillen. Met commentaar van psychologen en van behandelde patiënten. Ned.1, 18.15-18.40u.

Uitgesproken. Een vader en een moeder uit Eindhoven vertellen over de ongewenste confrontatie met de dader van het misbruik van hun drie kinderen. Na de detentie van de zedendelinquent en het verstrijken van zijn proeftijd, verhuisde de dader terug naar zijn oude adres in dezelfde wijk als het gezin en daardoor stonden moeder en kinderen onverwachts weer oog in oog met hem. Ze hebben één klemmend verzoek: zorg dat we deze man nooit meer tegen hoeven te komen. Met reacties van verschillende betrokken instanties. Ned.2, 20.25-20.50u.

Nieuwsuur. De koe is geheel afgesteld als melkmachine en dat heeft gevolgen voor de gezondheid van het beest. Verder een reportage over hartstilstand bij topsporters, maar aanleiding van de hartaanval van e Ajax-speler Evander Sno afgelopen maandag. Ned.2, 22.00-22.55u.

praatprogramma

De Wereld Draait Door. Oud-programmamaker Pieter ‘Breekijzer’ Storms geeft zijn visie op het huidige journalistieke klimaat. Dichter en zanger Huub van der Lubbe vertelt over de unieke samenwerking tussen Solomon Burke en De Dijk. Jort Kelder staat de presentator Matthijs van Nieuwkerk bij. Ned.3, 19.30-20.15u.

Pauw & Witteman. Producent en presentator Ivo Niehe krijgt de gelegenheid over zijn plannen te vertellen. Ned.1, 23.05-0.00u.

informatief

Opium. Kunstmagazine. Cornald Maas ontvangt gasten uit de wereld van de kunst en cultuur. Vanavond zijn dat schrijfster Christine Otten, beeldend kunstenaar Jasper Krabbé en acteur Gijs Scholten van Aschat. Zij beschouwen vanavond Anton Corbijns film The American, de nieuwe roman van Adriaan van Dis Tikkop en de tentoonstelling van Louise Bourgeois en Hans Bellmer in het Haags Gemeentemuseum.Ned.2, 20.50-21.20u.

In de familie. Serie van Frans Bromet over kwesties in de familiesfeer. Vanavond fotografe Sarah Wong (46), die pas de laatste twee jaar contact heeft met haar vader die beeldhouwer is. Zij wil weten wat zij en haar vader gemeen hebben. Ned.2, 21.20-22.00u.

Mull - Eagle Paradise. Een van de grote successen van de Britse natuurbescherming is de terugkeer van de zeearend. Toen natuurfilmer Gordon Buchanan opgroeide op het Schotse eiland Mull waren die er niet, maar nu kon hij een reportage maken over de deze vogel. BBC 2, 23.20-23.30u.

documentaire

Die Außerirdischen - Mythos und Wahrheit. Volgens astronaut Ulrich Walter is het idee van buitenaards leven voor vele mensen te prikkelend om zomaar terzijde te schuiven. Hij is een van de mensen die aan het woord komen in deze film van Oliver Halmburger. Met o.m. de gebeurtenissen in 1989 in België, waar behalve honderden ooggetuigen ook de luchtverdedigingsradar onbekende objecten waarnam. Ook raadselachtige graancirkels en de mythe van ‘Area 51’, waar in 1947 een UFO zou zijn neergestort.ZDF, 20.15-21.00u.

Close up: Isabella Rossellini. De filmster, dochter van de Zweedse actrice Ingrid Bergman en de Italiaanse regisseur Roberto Rossellini, blikt terug op haar leven en neemt de kijker mee naar steden waar ze gewoond en gewerkt heeft: Rome, New York en Parijs.Ned.2, 22.55-23.55u.

amusement

Glee. Eerste twee afleveringen van Amerikaanse serie over de Glee Club van de McKinley High School. Deze club, waarin leerlingen dansen en zingen, stond ooit aan de top. Docent Will Schuester is vastbesloten de Glee Club nieuw leven in te blazen. .RTL 5, 20.30-22.30u.

First Light. Docudrama over Geoffrey Wellum, die pas 18 was toen hij als jonge piloot in een Spitfire meevocht in de Slag om Engeland (1940). Zeventig jaar later worstelt hij nog steeds met de nagedachtenis aan die wrede tijd.BBC 2, 22.00-23.20u.

My Story. Tweede programma van vijfdelige serie waarin wordt gezocht naar het meest onwaarschijnlijke waar gebeurde verhaal in Groot-Brittannië. In deze aflevering kandidaten met een onwaarschijnlijk succesverhaal.BBC 1, 23.35-0.05u.

sport

Voetbal: Twente-Internazionale Milano Voorbeschouwing, wedstrijdverslag en nabeschouwing van debuutwedstrijd van de landskampioen in de Champions League. Ned.3, 20.15-23.35u.

radio

Casa Luna. Colet van der Ven praat met Annett Andriesen, artistiek en zakelijk directeur van het jaarlijkse Internationaal Vocalisten Concours in Den Bosch dat gisteren is begonnen met de voorselecties. Het gesprek gaat over het enige internationale klassieke zangconcours in Nederland en over de liefde voor zang.Radio 1, 0.02-0.45u.