vandaag

In het nieuws:

De Franse Senaat debatteert over het boerkaverbod waarmee het parlement afgelopen juli heeft ingestemd. Als de Senaat instemt, kan alleen het Franse constitutionele hof het verbod nog tegenhouden.

In de Egyptische badplaats Sharm-el-Sheikh ontmoeten de Palestijnse president Abbas en de Israëlische premier Netanyahu elkaar voor een vervolg van de vredesbesprekingen over het Midden-Oosten in bijzijn van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton. De Israëlische premier Netanyahu heeft tot nu toe steeds gezegd de bouwstop, die 26 september officieel eindigt, niet te zullen verlengen; de Palestijnse president Abbas heeft aangegeven een stop als een voorwaarde te beschouwen voor voortzetting van de vredesbesprekingen.

In New York zal de Surinaamse president Desi Bouterse voor het eerst deelnemen aan de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.