Toen was de straat nog leeg

Srinagar. Tijdens hevige protesten in Kashmir zijn gisteren zeker vijftien mensen, onder wie één politieagent, om het leven gekomen. Dit maakt het de bloedigste dag sinds de protesten tegen het Indiase bestuur in de deelstaat deze zomer weer in alle hevigheid zijn opgelaaid. Ondanks een streng straatverbod gingen tienduizenden mensen is Srinagar en andere steden in de regio de straat op gewapend met stenen. De protesten waren ditmaal niet alleen tegen India gekeerd, maar ook tegen Amerika en Israël. Hoewel dominee Jones zijn geplande koranverbranding in Florida annuleerde, heeft een aantal Amerikanen dit tijdens de herdenking van 11 september toch gedaan. Dit tot woede van de menigte in Kashmir. Het meisje op de foto tuurt over een - dan nog - lege straat in Srinagar. Foto AFP TOPSHOTS A Kashmiri girl peers down a deserted street in curfew-bound Srinagar on September 13, 2010. Authorities imposed an indefinite day and night curfew in Srinagar and other towns of the Kashmir Valley on September 12, a day after the city saw widespread violent protests following Eid prayers. The Muslim-majority region has been rocked by unrest since a teenage student was killed by a police tear-gas shell on June 11. A total of 69 protesters and bystanders have been killed over the past three months, mostly by security forces who have used live ammunition on rallies after being pelted with stones. AFP PHOTO/Sajjad HUSSAIN
Srinagar. Tijdens hevige protesten in Kashmir zijn gisteren zeker vijftien mensen, onder wie één politieagent, om het leven gekomen. Dit maakt het de bloedigste dag sinds de protesten tegen het Indiase bestuur in de deelstaat deze zomer weer in alle hevigheid zijn opgelaaid. Ondanks een streng straatverbod gingen tienduizenden mensen is Srinagar en andere steden in de regio de straat op gewapend met stenen. De protesten waren ditmaal niet alleen tegen India gekeerd, maar ook tegen Amerika en Israël. Hoewel dominee Jones zijn geplande koranverbranding in Florida annuleerde, heeft een aantal Amerikanen dit tijdens de herdenking van 11 september toch gedaan. Dit tot woede van de menigte in Kashmir. Het meisje op de foto tuurt over een - dan nog - lege straat in Srinagar. Foto AFP TOPSHOTS A Kashmiri girl peers down a deserted street in curfew-bound Srinagar on September 13, 2010. Authorities imposed an indefinite day and night curfew in Srinagar and other towns of the Kashmir Valley on September 12, a day after the city saw widespread violent protests following Eid prayers. The Muslim-majority region has been rocked by unrest since a teenage student was killed by a police tear-gas shell on June 11. A total of 69 protesters and bystanders have been killed over the past three months, mostly by security forces who have used live ammunition on rallies after being pelted with stones. AFP PHOTO/Sajjad HUSSAIN AFP