Stevige wind

Het waait nu al stevig en morgen trekt de wind vooral in het noorden en noordwesten nog een stuk verder aan. Langs de kust aldaar heerst korte tijd een stormachtige wind, kracht 8, met windstoten tot 100 kilometer per uur, veroorzaakt door een depressie die in de loop van de dag van Schotland naar Denemarken trekt. Ook de rest van de week zijn lagedrukgebieden dichtbij, maar neemt de wind langzaam af. Bovendien zijn er ook zonnige momenten.

Vanavond en vannacht trekt een regenstoring via het zuidoosten naar Duitsland en België weg. Vanaf zee volgen brede opklaringen en wordt het vrijwel overal droog. Het koelt af naar 10 tot 13 graden. De wind blijft doorstaan, maar morgen begint wel vrijwel overal met veel zon. Later in de ochtend ontstaan stapelwolken, maar het blijft op de meeste plaatsen droog, met soms zon.

Aan het eind van de middag bereiken stevige buien, waarvan sommige met onweer, de noordelijke en noordwestelijke kustprovincies. De zuidwestenwind trekt fors aan: naar matig tot vrij krachtig in het zuiden tot soms stormachtig rond de Waddenzee. Het wordt 16 of 17 graden. In de avond en nacht trekken de buien verder het land in.

In de periode donderdag tot en met zondag wordt het langzaam steeds iets rustiger met een afnemende wind, soms nog een bui en nu en dan zon.