Kort nieuws Sport

Tafeltennissters voor derde keer op rij in EK-finale

Ostrava, 14 sept. De Nederlandse tafeltennissters kunnen morgen voor de derde keer op rij Europees kampioen worden. In het Tsjechische Ostrava won de titelverdediger vanochtend in de halve finale met 3-0 van Wit-Rusland en speelt het morgen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Roemenië en Polen. Lie Jie haalde het eerste punt voor Nederland binnen. In vijf spannende sets (11-6, 8-11, 4-11, 11-6 en 14-12) won Jie van Veronika Pavlovitsj. Li Jiao bracht de stand op 2-0. De kopvrouw van de Nederlandse ploeg versloeg Veronika's tweelingzus, Viktoria Pavlovitsj met 3-1 (11-6, 9-11, 12-10 en 11-2). In de derde partij had Linda Creemers betrekkelijk weinig moeite met Alexandra Privalova (11-2, 11-5, 11-8). De Nederlandse mannenploeg verloor gisteren van Noorwegen en Israël. De ploeg degradeert daarom naar de Standard Division, de derde divisie van het Europese tafeltennis. (ANP)

Hartstilstand op veld Ajacied Sno

Gendt, 14 sept. Voetballer Evander Sno van Ajax heeft gisteravond tijdens een wedstrijd van het beloftenelftal tegen Jong Vitesse/AGOVV een hartstilstand gekregen. De 23-jarige middenvelder zakte in de 63e minuut ineens in elkaar, waarna het duel werd gestaakt. Sno werd ruim tien minuten op het veld in Gendt gereanimeerd en is vervolgens met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Sno was na rust in het veld gekomen voor Ouasim Bouy, maar na 18 minuten in de tweede helft zakte de middenvelder in elkaar. „Het gaf veel problemen om hem weer bij bewustzijn te brengen”, verklaarde clubarts Leo Heere van Vitesse, die de medische staf van Ajax hulp verleende bij de reanimatie. „Hij bleef maar bewusteloos. Het duurde erg lang voor Sno weer een beetje bijkwam.” De voetballer ligt op dit moment nog in het ziekenhuis. Een woordvoerder van Ajax liet weten dat Sno inmiddels op eigen kracht ademt en ook weer kan praten. (ANP)

Bayern dreigt met rechtszaak KNVB

München, 14 sept. Bayern München blijft op het standpunt staan dat KNVB miljoenen euro’s aan schadevergoeding moet betalen wegens de langdurige blessure van Arjen Robben. „Als het met de Nederlanders niet lukt tot een faire en verstandige oplossing te komen, zullen we niet schuwen naar de rechter te stappen”, waarschuwde voorzitter Karl-Heinz Rummenigge gisteravond in het Beierse televisieprogramma Blickpunkt Sport. Het exacte bedrag dat de Duitse voetbalclub van de KNVB eist wilde Rummenigge niet noemen. „Het gaat in elk geval om een bedrag met zeven cijfers”, aldus de voorzitter. „Dat is ook voor de Nederlanders geen kleinigheid.” (ANP)

Vink stopt met fluiten in Europa

Zeist, 14 sept. Scheidsrechter Pieter Vink houdt Europees voetbal voor gezien. De 43-jarige arbiter komt op eigen verzoek niet meer in aanmerking voor internationale wedstrijden. Volgens een persbericht van de KNVB wil hij een jongere arbiter de kans geven om zich te ontwikkelen. Vink was op het Europees kampioenschap in 2008 nog actief als scheidsrechter. De KNVB draagt Danny Makkelie bij de UEFA voor om de plaats van Vink in te nemen. De 27-jarige scheidsrechter kan vanaf 1 januari 2011 in Europa aan de slag als de Europese voetbalunie UEFA hem accepteert. (ANP)

Gesink vierde op UCI-ranglijst

Rijswijk, 14 sept. Wielrenner Robert Gesink is door zijn zege in de Grote Prijs van Montreal gestegen naar de vierde plaats in het klassement van de internationale wielerunie UCI. De renner van de Rabobank ploeg kwam van de elfde plaats en heeft nu een totaal van 369 punten. De Spanjaard Alberto Contador gaat in het klassement aan de leiding met 482 punten. Hij wordt gevolgd door Joaquim Rodriguez (428 punten) en de Australiër Cadel Evans (390) punten. Naast Gesink staan ook de Nederlanders Bauke Mollema (45e), Koos Moerenhout (52e), Lars Boom (82e), Maarten Tjallingii (97e) en Michel Kreder (99e) in de top honderd. (ANP)

Tennis: De Bakker en Haase stijgen

Ponte Vedra Beach, 14 sept. Thiemo de Bakker en Robin Haase behoren tot de beste zeventig tennissers van de wereld. Haase won begin deze maand het challengertoernooi in het Italiaanse Como, en steeg daarmee van plaats 83 naar plaats 70. De Bakker is nog altijd de beste Nederlander op de 46ste plaats. Hij steeg twee plaatsen, mede dankzij het bereiken van de derde ronde tijdens de US Open. (ANP)