Kort nieuws Sport

Ajacied Evander Sno (23) gereanimeerd na hartstilstand op veld

GENDT. Ajax-speler Evander Sno is gisteravond tijdens een duel tussen de beloften van Jong Vitesse/AGOVV en Jong Ajax getroffen door een hartstilstand. Het duel werd na 63 minuten stilgelegd. Volgens een woordvoerder van Ajax is de middenvelder op het veld ruim tien minuten gereanimeerd door de medische staf van beide partijen. De 23-jarige speler werd eerst handmatig gereanimeerd, later werd tot vier keer toe een defibrillator gebruikt. Vervolgens werd Sno naar een ziekenhuis gebracht. „Hij is nu bij kennis. Evander ademt weer zelf en kan ook weer praten”, liet een woordvoerder van Ajax weten. De in Dordrecht geboren Sno doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maar vertrok al op jonge leeftijd naar rivaal Feyenoord. Bij de Rotterdammers kreeg de middenvelder niet één wedstrijdminuut, waarna hij werd uitgeleend aan NAC Breda. Bij de Bredanaars maakte hij zo veel indruk dat Celtic hem naar Schotland haalde. In 2006 riep bondscoach Marco van Basten de toenmalig jeugdinternational op voor het Nederlands elftal. Twee jaar later haalde diezelfde Van Basten hem naar Ajax. Na het vertrek van Van Basten bij Ajax kwam Sno niet meer tot spelen. Hij werd door de nieuwe coach Martin Jol verhuurd aan het Engelse Bristol City, dat een optie tot koop bedong. De Engelsen maakten geen gebruik van die optie, waarna Sno zich in het huidige seizoen vooral moest richten op het spelen van wedstrijden in het beloftenelftal van Ajax. (ANP)

Tafeltennissters naar halve finales van EK

OSTRAVA. De Nederlandse tafeltennissters hebben zich gisteren geplaatst voor de halve finale van de Europese kampioenschappen. De titelverdediger was in de Tsjechische plaats Ostrava met 3-0 te sterk voor Spanje. Li Jiao won de eerste partij met 3-1 van Fang Zhu. Li Jie gaf Yanfei Shen vervolgens geen enkele kans (3-0). Linda Creemers besliste het duel door Galia Dvorak met 3-2 te verslaan. Nederland verloor in vier wedstrijden nog maar één partij. „Met het zelfvertrouwen van het team kan het op dit moment niet beter”, reageerde Creemers, die van bondscoach Chen Zhibin de voorkeur kreeg boven routinier Elena Timina. In de halve eindstrijd stuit Nederland op Wit-Rusland, dat Turkije versloeg. Het duel wordt vandaag om 12.00 uur gespeeld. (ANP)

Seizoen Ten Dam na een polsbreuk voorbij

GIJON. Laurens ten Dam heeft gisteren een toch al moeilijk seizoen noodgedwongen moeten beëindigen. De wielrenner van Rabobank liep bij een val in de zestiende etappe van de Ronde van Spanje een breuk in zijn linkerpols op. De pols van de renner is inmiddels in het gips gezet. Naast een gebroken pols hield Ten Dam ook schaafwonden aan heup en schouder over aan de val. Voor het herstel van de pols staat vier weken voorgeschreven, maar omdat het seizoen dan al zo goed als klaar is, komt de onfortuinlijke renner dit jaar niet meer in actie. Ten Dam brak zijn linkerpols dit jaar ook al in de Ronde van Zwitserland. Die kwetsuur kostte hem deelname aan de Ronde van Frankrijk. (ANP)

Lewis Hamilton snel op startbaan Schiphol

SCHIPHOL. Lewis Hamilton heeft gisteren met zijn McLaren over een startbaan van vliegveld Schiphol gescheurd. De Britse formule 1-coureur, die zondag in de Grote Prijs van Italië door een botsing in de eerste ronde uitviel, was door Vodafone uitgedaagd voor een wedstrijd. Hamilton nam het in drie races op tegen het mobiele datanetwerk van Vodafone. Om te winnen moest de Brit een parcours van 4,7 kilometer afleggen binnen de tijd die het netwerk van de telecomgigant nodig had om op internet een virtuele formule 1-wagen te vullen met bijna 28.800 profielfoto's van Facebook. Hamilton won twee van de drie races. (ANP)

Real Madrid wil dak op Santiago Bernabeu

MADRID. Als het aan Real Madrid-voorzitter Florentino Perez ligt, speelt zijn club de thuiswedstrijden binnenkort in een overdekt stadion. Dat heeft de clubpresident op de jaarvergadering gezegd. „Ons stadion moet een icoon zijn binnen de sportarchitectuur.” Wanneer de werkzaamheden moeten beginnen, heeft Pereze niet gezegd. (ANP)